Den ser godt nok temmelig bleg ud og med kun et synligt vingebånd og meget mørke ben lugter det jo lidt af Humes.
Er der flere fotos? Og blev fuglen hørt kalde?
Mvh Sebastian
Har oploadet en samkopi med 3 fotos til.
Man kan se Runes billeder ved kun at markere linket til og med forums,søge på det, så under "Nyt fra felten" og derpå under "Sidste nyt fra Østfronten".
Mvh Eva
På de nye fotos ser den stadig meget bleg ud, men benene synes lige lovlig lyse for en Humes (de plejer at have sorte eller næsten sorte ben). Evas beskrivelse af kaldet synes (selvom den slags jo er svært at bogstavere) også bedst for almindelig Hvidbrynet Løvsanger - men spøjs er den!
Mvh Sebastian
Niels Aagaard. Der er tale om 2 forskellige fugle. Den phyl som Rune mistænkte for en Humes holdt til ved Præstedammen - ovenstående foto er af den fugl som holdt til ved nordenden af Frederiks Ø. Fuglen ved Præstedamen blev senere bestemt til en sikker Hvidbrynet.
Der var ingen tvivl ifm. bestemmelsen af ovenstående. Der er ingen grålige toner og især ingen grålig isse. Lød også som en klar Hvidbrynet. Neonrøret på vingen er også tændt:-)
Hej HVR (og alle andre)
Vi er helt enige om at der er tale om to forskellige fugle d. 13/10-12 på chrø... det var til at se forskellene i felten.
Det blege "bryn" ved præstedammen, som du refererer til som bestemt til bryn, er jeg temmelig sikker på er en Humei!
Jeg ved godt at jeg blev underkendt derude i felten, selvom jeg ikke var meget for det ;O)
Den kaldte som et bryn (eller tæt på), men da humei kaldene nærmest overlapper med inornatus (iflg xenocanto), så skal man være enten super skarp, eller meget erfaren mht kaldet (som jo på dagen gjorde at der blev dømt bryn på præstedamfuglen), og jeg er pt. ingen af delene..!
Men det bliver en sag for SU at bedømme den blege fugl fra præstedammen, da jeg sender den ind som en Humei snarest!
Den fugl på frederiksø, er jeg mere loren ved, den lignede for mig i felten et bryn, med mere grønne toner og et svagt forreste vingebånd, som jeg husker var tydeligere end det ses på Eva's fotos.
Hvorfor vi også hurtigt forlod den fugl for at eftersøge det blege bryn/humei igen.
Jeg arbejder pt på at få færdiggjort en beskrivelse og billederne til en lille historie på Club300.dk og til SU. og jeg skal nok prøve at huske at uploade en kollage af fuglen her på sitet også, til glæde og debat for alle :o)
Vh
RBC
Monstro der findes et link til den kaldende Dump Clump Warbler? Det kunne være interessant at høre. Det er velkendt, ihvertfald hernede at Humes og Lundsanger ofte immiterer hinandens kald vederstyggelig præcist.Men det er altså på yngleplads - om sommeren.
Så hvorfor ikke Humes og Hvidbrynet...
Med til historien hører velsagtens, at jeg i dette efterår har hørt måske omkring 50+ kaldende Humes + alle dem jeg hører om sommeren, og jeg har altså sjældent hørt en Humes som ikke var lige i skabet, og mere præcist har jeg endnu til gode at høre dem kalde som Hvidbrynet. Jeg siger ikke, at det ikke er muligt, men jeg har bare ikke hørt det.
Om foråret har jeg truffet begge arter - Hvidbrynet, men der siger de sjældent noget, og for det ikke skal være helt løgn har jeg iagttaget (men sjældent; måske 2-3 eksemplarer) Humes der forbavsende ligner Hvidbrynet morfologisk.
Man skal passe nederdrægtigt på de små sataner både når det gælder kald og udseende, og jeg er kronisk mistænksom når jeg hører kaldende Humes/Lunds om sommeren - men indtil videre altså KUN om sommeren.
Vh
Michael
og så sidste gang "spam", her er den fugl jeg ville sammenligne med inornatus kald.
alm link:
http://www.xeno-canto.org/sounds/uploaded/RKAYEOOLQW/111029_09_HumesLeafWarbler_Horssten_N8.mp3
Klikbart
Vh
RBC
Hej Rune,
Sidstnævnte link: ja det er en typisk humei... Men hvad med inornatus-kaldet? Har du en optagelse af Chrø-fuglen? Det havde nemlig været praktisk. Hvis du har hørt Chrø fuglen kalde som den fugl dit link henviser til, er den absolut i lige i skabet!
Iøvrigt - da jeg tjekkede xeno-canto linket, er den første fugl man hører fra Kasakhstan (optaget af S. Bots) mere Lundsanger-kald end humei! Enten har han optaget en af de famøse humei der kalder som Lundsanger, eller også er den fejlbestemt og skulle være angivet som Lundsanger. Jeg håber egentlig, at det ER en humei, da man så ved "selvsyn" kan høre hvor identiske de to arter kan imitere hinanden. Jeg nævnte i ovenstående det problem vi har med overlappende kald af Lunds og humei her i Centralasien, og det er så udtalt, at f.eks. kaldende kan være identiske (ikke sangen så vidt jeg på stående fod erindrer). Men der ER en meget speciel interaktion de to arter imellem. Ofte ser man de to arter i samme træ og altså i præcis samme habitat. Her er det også værd at lægge mærke til hvor I finder jeres humei. Her i efteråret har jeg specielt lagt mærke til hvor udtalt sky de egentlig er når de er uden for deres yngleområde. Det er påfaldende, og om det også er årsagen til at de iagttages højt til vejrs i træerne er også interessant. Jeg har gentagne gange i de sidste måneder forsøgt at få billeder og studere dem nærmere, men de er enormt sky... og flyver lige så snart man stiller sig op i umiddelbar nærhed af det træ de befinder sig i; nogle gange endda på s.k behørig afstand. Så det er påfaldende. Har I iagttaget samme skyhed hos humei i felten hjemme?
Iøvrigt! Husk at kameraer (de fleste) kan optage video. Jeg benytter meget den funktion og optager i felten mange sekvenser med syngende og kaldende fugle. Det er altid godt at have! HVIS du ikke har et kamera ved hånden, så brug din mobil og dets videofunktion!!!
Bedste hilsner
Michael
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.