Hej Morten
Efter min mening kunne det godt ligne en adult kejserørn, med det gyldne hovedet og det mørke indtryk, samt det tilsynladende store næb.
Jeg har dog ingen personlig erfaringer med arten :(.
Mvh Nikolaj
Et spændende fund!
Jeg har mere en fornemmelse af (Lille) Skrigeørn på denne fugl. Kompakt, korthalet, lyst komma, stort hoved, lille næb (ja Nikolaj, dér opfatter vi billedet noget forskelligt...
Bh
9s
Ja! nu ser vi da forskelligt på fuglen. Jeg skulle lige til at kopierer et svar fra Word, og imellem-tiden har Nis lagt sit bud ind. Jeg vælger nu alligevel at lægge mit bud ind, som er en noget anden opfattelse af fuglen... (feltbestemmelse er spændende og lærerigt... vi ser!)
Venlig hilsen
Troels
Når nu du selv skriver stor rovfugl (ørn), vil jeg mene det er en Kongeørn i strid modvind…
Stort hoved, tilsyneladende gylden krone, lang hale og kraftige lange vinger med tydelige fingre, vingerne holdes kraftigt fremskudt, som Fiskeørn, for at kompenserer for den kraftige vind. Og trods det kan man se at fuglen hár tydelige fingre.
Så Kongeørn er mit bud. Meget fint du lægger billedet ud til os andre.
Når nu du selv skriver stor rovfugl (ørn), vil jeg mene det er en Kongeørn i strid modvind…
Hej Allesammen
Vi ser jo åbenbart meget forskelligt på denne fugl. Jeg er dog overbevidst om at det endte er en kongeørn eller en kejserørn pga den gyldne krone.
Nils du har da måske fat i noget, men kejserørn skulle jo også være korthalet og bredvinget, hvilket jeg mener denne fugl er.
Det bliver spændende at se, hvad vi ender ud med.
Mvh Nikolaj
Hej
Spændende - mit umiddelbare indtryk var og er lille skrigeørn.
Nis har nævnt en del karakterer. At næbbet ser stort ud tror jeg skyldes det kraftige lys og af samme årsag giver det et gyldent hoved som sagtens kan være mørkt. Det ser ud til at fingrene er rimelig små - det taler også for ll.skrigeørn.
Mod kejserørn: det er en yngre fugl - man kan ane lyse rande på bagvinge og hale. En yngre kejserørn ville have tydelig lys forreste del af vinge og krop. Desuden stort hoved og lang hale.
Mod kongeørn: igen skal det være en yngre fugl og hvor er de hvide felter på vinge og hale?
Så er der en lige et par ting: Armsvingfjerene ser ud til at være af forskellig længde (fældning) - altså ikke en helt ung fugl - og kan det overhovedet lade sig gøre på dette tidspunkt.
Til sidst - jeg har jo hængt en del op hvid bagkant på hale og bagvinge - holder det?
Min konklussion vil ud fra jizz - være Lille Skrigeørn.
(men lad os se - som en landstræner engang sagde: "vi har før været bagud og tabt")
Mvh/Lars
Når man lysner billedet i photoshop er ørnen stadig temmelig ensfarvet og næsten uden detaljer. Det eneste, der træder frem ud over, at fødderne bliver tydeligere, er en mørk kno med en smal lys rand omkring - kommaer.
Jeg tror ikke, man skal tillægge det lyse på hovedet og de lyse spidser på halen nogen betydning. Det er formentlig blot modlys og kontrast mellem lys og skygge. Billedet må være taget i stærkt sollys.
Jeg vil også mene, at det især ligner en Lille Skrigeørn, men det kan jo være svært at bedømme en fugl alene på et foto, hvor vi mangler indtryk af størrelse og bevægelse - og tilmed detaljer, fordi fuglen er fotograferet på stor afstand.
Mvh Ole Friis
En ørn, man gerne ville have set oversiden på. umiddelbart synes jeg det ligner Lille Skrigeørn. At næbbet virker noget stort kan vise sig at være en lyseffekt, sa også issen ser lys ud - i begge tilfælde kan dette skyldes overbelysning, som jeg kender det fra utallige af mine dias af bl.a Lille Skrigeørn.
Fuglen virker ikke voldsomt "storvinget". Desuden er fingrene ret korte og fremstår ikke som den "kvast" bagud, som man tit ser det hos de større og mere langfingrede ørne. Den lyse klamme omkring knoen er ligeledes helt i linie med Lille Skrigeørn, der ikke altid har det lyse dobbeltkomma ved knoen, man ofte ser pointeret som et godt kendetegn.
Lars Jensen spørger, om uens længde på armsvingfjerene kan lade sig gøre på dette tidspukt af året. JA! Mønstret er ret typisk for immature fugle, hvor de juvenile fjer er længere og mere slidte end de nyere immature fjer. Defleste ørne har faktisk i 3k+ dette udseende på armen, da ikke alle armsvingfjer skiftes årligt, men hos adulte er fjerene mere ensartet af længde, ligesom deres kvalitet er lidt bedre end hos yngre fugle. Forskelle generationerne imellem er derfor sværere at erkende hos adulte end hos immature fugle.
Hej Morten,
Lille Skrige er vi jo nogle stykker der klart hælder til. Men, det er svært ud fra et foto som dette at udtale sig med 100% sikkerhed, og der er jo også andre bud fremme....
Så om du vil tælle den som Lille Skrige på din private liste - det er op til din egen samvittighed og fornemmelse.
Skal du have den med på officiel liste, så husk at det er en SU art, hvorfor du skal indsende den, og have den godkendt af SU, før den f.eks. kan listes her på Netfugl. Jeg vil anbefale dig at indsende den med dette - og gerne andre fotos + ovenstående kommentarer + dine egne observationer, hvis du f.eks. har set overside eller anden adfærd end glideflugt, så beskriv hvad du så. Jeg vil tro der er en god chance for at den godkendes som Lille Skigeørn.
Bh
9s
Hej Nis
Jeg er født og opvokset i Tønder ved Vidåen og har set
fugle hele mit liv. Jeg har ingen officiel liste. Om jeg
har set 256 eller 302 går jeg ikke så meget op i.
Jeg elsker bare at se og fotografere fugle både
herhjemme og i udlandet.
mvh morten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.