Jeg tror ikke at det er arroganse, men måske er det de mest tradionelle svar man kan gi når en sådan måge som denne viser sig i Vest Europa. Det er ju ikke helt let att med bestemdhet identifisere måger som denne. Det vill da vaere det jeg selv vill foreslå, altså en mulig Gråmåke x Sölvmåge som har lidt af de to arter i samme fugl - for at sige det sådan.
JanJ
Nå, jeg betragter nu ikke Ole og Palle som arrogante. Jeg ville bare stikke lidt til dem og håber på, at de vil dele lidt ud af den store viden om feltbestemmelse, som jeg ved at de besidder. Vh Kurt.
Nu skal man jo passe på med at kalde sig selv ekspert på området, specielt set i lyset af at jeg kun har set få hybrider imellem disse to arter.
Jeg syntes dog at denne fugl ligner fint hvad man normalt kalder hybrider. Næbbet er ikke specielt Gråmåge-lignende, men det syntes jeg at ansigtet er, lyst foran øjet gråbrunligt over, og en mørkere markering foran øjet. Fuglen virker endvidere lidt Gråmåge ”fladpandet”, dog uden at være så ekstremt som på rigtige Gråmåger.
Jeg syntes at fuglen virker gumpetung som Gråmåge, og meget lys, hvilket jeg syntes indikerer at der er Gråmåge i fuglen.
Jeg kunne godt tænke mig at se flugt fotos af fuglen, hvilket nok ville hjælpe sagen lidt på vej.
Sjovt at denne fugl ses før de unge Gråmåger er dukket op på vore breddegrader, men kan det tænkes at det er pga. at det er en Gråmåge der har ynglet syd for dens normale yngleområde, sammen med en Sølvmåge?
Se endvidere denne fugl
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=8238
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=8239
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=8240
Mvh RS
Mågen kan sagtens være en hybrid Sølvmåge X Gråmåge. Denne hybridtype kan ligne alt fra den ene til den anden art.
Fuglens dragt ligner en blev Sølvmåges, og helt udelukke en lys, fejlfarvet Sølvmåge er næppe 100% muligt, men f.eks. hovedet, med det lille øje placeret langt tilbage og højt oppe i hovedet, og omgivet af et par hvide øjenlåg, antyder at Gråmåge er involveret. Det gør også den lyse, lidt udvandede dragt og tertiærernes tværbånding, der falder udenfor hvad man normalt ser hos Sølvmåge, hvis tertiærcentre er mere massivt mørke.
Dækfjerenes tegning falder dog ikke udenfør Sølvmågens variation.
Håndsvingfjerenes farve - en mellemting mellem Sølv- og Gråmåge - passer fint på hybrid, men er også set hos blege, fejlfarvede Sølvmåger.
Fuglen har enkelte nye skylder- og rygfjer, ellers er disse dele juvenile. Dette antyder en nordlig herkomst, da de fleste hjemlige Sølvmåger har fældet langt mere af disse partier. Mønsret på de nye fjer er rent fint. Der er stor variation hos Sølvmåge, men de fleste har bredere og grovere mørke markeringer her, der - når alle fjerene er skiftet - danner et tværbåndet mønster.
Næbbet ser meget sølvmågeagtigt ud, men det er jo ikke så overraskende i betragtning af, at Sølvmåge nødvendigvis må være impliceret. Mange hybrider har dog perfekt "tændstiksnæb" fra Gråmåge kombineret med mørkere fjerpartier fra Sølvmåge.
Men 100% sikker er det svært at blive, hvilket fotos af den spredte vinger, samt af hale og gump, måske kunne medvirke til.
Jeg syntes Kurt Prentow selv har givet det mest korrekte svar på hans spørgsmål = formodet hybrid Gråmåge/Sølvmåge. Man kan vel næppe på baggrund af feltobs alene fastslå, at der er tale om en hybrid. Mit "Hvorfor" i mit første indlæg var derfor rettet til Ole Zoltan Göller, som helt kort svarede ja til, at der var tale om en hydrid mellem de to nævnte arter. Jeg forventede derfor, at han kunne begrunde dette svar.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.