Måske lidt atypisk; omvendt synes jeg, tegnere ofte overdriver farveforskellen.
Hvis man sammenligner med det efterflg. billede af hannen, ses det, at hunnen har gul iris, hannen mere orange; hunnen har tydeligere hvid øjenstribe og ikke så mange strittende fjer på bugen
Flotte fotos af byspurvehøge!
Efter min opfattelse er der tale om hanner på begge billeder, idet rygfarven på begge fugle er blågrå, hvilket er et han-karakteristika. Hunnens rygfarve er skiferbrun. Forskellen i øjenbrynstribens udbredelse ligger inden for rammerne af den individuelle variation hos hanner. Irisfarven er ikke kønsdiagnostisk, idet både hanner og hunner kan have knaldgul iris. Iris med orange indslag, eller endog helt orange ses dog alene hos hanner.
Udbredelsen og mængden af den rødbrune farve på kropundersidens tværstribning varierer hos hunner, som almindeligvis har mørkebrune tværstriber, mens flankerne ofte er lige så rødbrune, som hos hanner.
Mvh
Henrik Brandt
Det du beskriver er sandsynligvis det typiske, men hvis du fx. sammenligner med billede id-6103 - eller ser billederne på min hjemmeside, er det tydeligt, at Assistens-parret er mindre forskellige mht. farver end det typiske.
Jeg har nu set din flotte samling billeder af høgene fra Assistens på hjemmesiden. De er godt nok tættere på hinanden end sædvanligt med hensyn til rødt og navnlig synes jeg hunnens rygfarve på nogle af billederne er påfaldende han-agtig. Men udbredelsen af rødt (rust) på hannen svarer nu billedet her på siden. Med mindre dine høge er usædvanligt sexuelt avancerede, er det hunnen nederst på parringsbilledet og hun er da pænt brunlig i det meste af tværstribningen, omend rusten i siderne og tæt ved næbvig/øje.
mvh
Wilhelm
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.