Nu må alle sku da ku se at det er en 2k han, mørk pande,som går hen til øjet,
og strube, den er endda ved at på hvide pletter! ellers kik i " Jonsson" side 106!!!!!
Fuglen fremstår som alment hun-lignende. Det kan godt være at panden - og i øvrigt nakken - virker mørk med hantendenser - det var allerede klart under observationen på førstedagen. Men hvorfor var fuglen ellers så udpræget hun-agtig (ret ensartet brun med brede, hvide vingebånd)? "Munken" refererer til en tegning i en ældre bog, men bortset fra, at viden omkring efterårs- og tidligere 1. vinter Stellersandehanner er ret bristfældig så må det være besværende ved Nivå-fuglen, at den havde disse brede hun-vingebånd når nogle udnævner den til ung han.
I 1977 dukkede nogle Stellersænder op i februar ved Køge Bugt. Af disse var der en ung han, der fint ligner illustrationen på side 61 i Fugle I Felten, så vidt jeg mindes. Altså en "snavset" handragt. Lignende 2k hanner har jeg set på Varanger først i maj. Så jeg tror at man for sikkeert at kunne fin-bestemme Nivå-fuglen skal sætte sin lid til at den bliver deroppe vinteren igennem. De lyse baser på brystfjerene, som fuglen viser kan godt være opstået ved slid af juvenile fjer. Unge hunner af Ederfugl og Kongeederfugl ser ofte ret lyse og sjusket-spættede ud på brystet i 1. vinter-forår. Det samme kan tænkes at gælde Stellersand.
Det vigtigste er imidlertid at der til vores almindelige fornøjelse er en stationær Stellersand i Danmark for første gang i et par år. Alder og køn bliver ret underordnede, når man ikke kan udlede noget entydigt på nuværende tidspunkt.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.