Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gransanger - (Phylloscopus collybita) - Common Chiffchaff
Fugleart (IOC): Gransanger (Phylloscopus collybita) Common Chiffchaff ssp. tristis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Sibirisk Gransanger
Lokalitet: Ålebæk strand, Møn, Danmark
Dato: 25. november 2009
Billede info: Sås den 24.11 langs hovedstien i østenden af diget langs kysten lige vest for de små fiskerhytter. Blev opmærksom på fuglen via kaldet, som i alt hørtes i 5-6 korte perioder, hver gang fuglen fløj hen til en ny busk og gemte sig. Sås dog jævnligt i den halve time, jeg gik rundt efter den, og flere gange sad den ganske fint i læsiden, hvor den af og til fløj op efter dansemyg i solskinnet.
Kaldet typisk : Et kort, ensartet, let udtrukkent biii på samme tonehøjde - lidt a la Sortmejse, men mindre skarpt og metallisk. Tydelig i-lyd og på samme frekvens-niveau som Alm. Gransanger.
Typisk udseende : Udpræget lys og grålig med grå-brunlig overside, meget lys silke-hvidlig underside med svagt buff anstrøg på brystsiderne. Markant lang og smal hvidlig-buff øjenbrynstribe, markant mørk øjenstribe og ret stort øje. Vinge- og halefjer mørkere grå-brune end øvrige mere grå overside og med svagt grønlig-olivent anstrøg på kanterne. Tydeligt lysere spidser på store vingedækfjer - dannede et smalt, lyst, og ganske tydeligt vingebånd tværs over vingen (længere end hos Lundsanger). Ben sorte. Næb mørkt med smal gullig inderkant på både over- og undernæb. Dagen efter sås den med stort besvær igen i 3 korte perioder, men den var totalt tavs. De forskellige fotos viser ovennævnte typiske dragtkarakterer.
6. forekomst på Møn, hvilket er færre end både Hvidbrynet Løvs. og Fuglekongesanger !
Billede opsætning: Canon EOS 400D, Canon EF 400 mm f/5,6 L
Fotograf: Per Schiermacker-Hansen, Danmark
Uploadet den: 2. december 2009
Hits: Billedet har været vist 1484 gange.
DK List Ranking: Set af 1151 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.096 sek.
til toppen