Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Angolaildvæver (Euplectes gierowii) Black Bishop - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Lake Manyara, Tanzania
Dato: 6. november 2008
Billede info: I felten er det mest iøjnefaldende på ikke-ynglende BB den brede øjenbrynsstribe, der lyser op på meget stor afstand. Dette kendetegn er slet ikke nævnt i hverken Birds og East Africa (Stevenson & Fanshaw) eller Birds of Africa south of Sahara (Sinclair & Ryan).
Billede opsætning: Lumix DMC-FZ18
Fotograf: Henrik Kisbye, Danmark
Uploadet den: 8. marts 2009
Hits: Billedet har været vist 1719 gange.Kommentarer:

Stig Jensen skriver søndag 8. marts 2009 kl. 22.57
Black Bishop


Henrik Kisbye skriver mandag 9. marts 2009 kl. 07.45
Tak. Måske Netfugl redaktion vil være så flinke at slette "Rüppells Grib" fra dette billede....


Janus Ethelberg skriver mandag 9. marts 2009 kl. 09.41
Det er hermed rettet:-)


Jon Lehmberg skriver mandag 9. marts 2009 kl. 11.51
Hej Henrik ,

For mig var det meget spændende at se dine billeder af black bishop. Jeg har nemlig et billede liggende af en ubestemt widowbird/bishop fra E Unoto , som ligger lidt nord for Lake Manyara. Bortset fra at "min" fugl har en lidt mere gullig end orange nuance i grundfarven , minder den meget om fuglene på dine to billeder her. Jeg havde egentlig afskrevet black bishop , blandt andet fordi den ifølge de østafrikanske field guides skulle have sorte tegninger på underhaledækfjerene , og ikke så tydeligt to-farvet næb som både "dine" og "min" fugl. Er disse afvigelser blot endnu et eksempel på at illustrationerne i bøgerne halter for visse fugles vedkommende?

Med venlig hilsen
Jon


Henrik Kisbye skriver mandag 9. marts 2009 kl. 18.25
Hej Jon
Der er måske også noget variation der spiller ind. Jeg indrømmer gerne at vi først fik fuglene endelig bestemt, da vi kom hjem og jeg kunne vise billederne til Louis Hansen og Stig Jensen, da de har meget større ekspertise i østafrikanske arter end jeg selv har. BB kan godt mangle de mørke tegninger på undergumpen. Et andet godt kendetegn er den mørke plet under øjet.

Henrik Kisbye


Jon Lehmberg skriver tirsdag 10. marts 2009 kl. 10.37
Hej Henrik ,

Du har helt sikkert ret i at der er variationer i dragterne (individuelle , ungfugle/hun/han (uden for yngletiden) og racemæssige) , hvilket da også er tydeligt på de få billeder jeg har kunnet finde på nettet. Sjovt nok viser heller ingen af disse nogle sorte tegninger på underhaledækfjerene , ligesom de også alle har det tydeligt tofarvede næb (mørkt øverst , lyst nederst). Måske er illustrationerne bare heller ikke særligt præcise her! Når man tager antallet af fuglekiggere (tilrejsende og fastboende) i Øst- og Sydafrika i betragtning , er den egentlig utroligt at bøgerne er så upræcise , når man bevæger sig ud i de mere kryptiske dragter - jvf. diskussionerne om blandt andet Bo Turebys høg fra Krüger og din egen slangeørn fra Tarangire!

Mvh.
Jon
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.076 sek.
til toppen