Home In co-operation with DOF
Home
DK obs.
WP obs.
Bird news 
Bird list of DK
Forum
The Gallery
  Ranking  
Long-eared Owl, Ad., Denmark 2nd of June 2014 Photo: Hans Henrik Larsen


The Birds of the Western Palearctic


Definition of Western Palearctic


Grænsedragningen - det geografiske område.
Netfugl.dk følger de retningslinjer som blandt andet står beskrevet i The Birds of the Western Paleartic af Cramp & Simmons og FUGLENE i Europa, Nordafrika og Mellemøsten af Mark Beaman, Steve Madge og Klaus Malling Olsen.

Her angives det som Europa, Nordafrika sydpå til det centrale Sahara, Mellemøsten østpå til Iran. Desuden er Azorerne, Madeira, Kanariske Øer, Kap Verde øerne samt øerne ud for Banc d'Arguin medtaget.


Ovenstående kort er kopieret fra FUGLENE i Europa, Nordafrika og Mellemøsten af Mark Beaman, Steve Madge og Klaus Malling Olsen.


Taksonomi - arterne som udgør listen.
VP listen udgøres af alle kategori A, B og C arter som er fundet inden for VP's geografiske område såfremt de er godkendt af de respektive nationale sjældenhedsudvalg.

Netfugl.dk følger British Ornithologists' Union Records Committee's (BOURC) beslutninger vedrørende taksonomiske spørgsmål. Alternativt Association of European Rarities Committees (AERC) for arter som BOURC ikke har behandlet og ikke i den nærmeste fremtid kommer til at behandle.

I de ganske få tilfælde hvor arten ikke er truffet inden for BOURC's område og AERC ikke har taget stilling til de taksonomiske spørgsmål, vil der i de enkelte tilfælde vurderes om arten skal have art- eller racestatus på Netfugl.dk (dette gælder bl.a. Thayers Måge).
Så snart BOURC eller AERC har truffet en beslutning, vil Netfugl.dk følge denne beslutning, også selv om beslutningen er i modstrid med Netfugl.dk's tidligere vurdering.to the top copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Denmark
contact us: netfugl@netfugl.dk - about us: webmasters - generated in 0.028 sec.
to the top