Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Laggarfalk (Falco jugger) Laggar Falcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult
Lokalitet: Desert National Park, Rhajastan, Indien
Dato: 2. februar 2006
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 24. februar 2006
Hits: Billedet har været vist 2396 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 24. februar 2006 kl. 18.06
Laggerfalken - Falco jugger - er godt nok ikke en WP-art, men da de store falke er skattede blandt falkonerer, og undslupne falkonerfalke jo tit volder problemer, præsenteres her Indiens modstykke til Lannerfalk. Teoretisk kan den jo dukkke op som Undsluppert, eller indgå som part i en hybridisering i fangenskabsfalkekredse.

Laggerfalken minder i form og størrelse om Lannerfalk. Det er en elegant storfalk, der jager fugle i luften ala Vandre- og Lannerfalk - i flere tilfælde blev det iagttaget, hvordan et par samarbejdede om luftjagten.
Laggerfalk regnes som en "svær" art i Indien, men på den nys fuldendte "ekspedition" i Gujarat og Rhajastan iagttoges hele 10 eks., hvoraf 8 blev fotograferet. De fleste fund blev gjort i halvørken, og i flere tilfælde sås fuglene parvis. Formentlg er den ikke helt ualmindelig i Rhajastans ørkener i grænseområderne til Pakistan, men også ved det spændende område Sonkhaliya (se under Great Indian Bustard) iagttoges denne lækkerbid.


Den adulte fugl er undertil meget kontrastrig (som en adult Høgeørn i falkeklæder!)og særdeles karakteristisk. Hvid kind, bug og små dækfjer er i meget tydelig kontrast til de mørke mellemste, og især store dækfjer, som det ses på denne fugl. Kontrasten er næsten den største blandt de store falke. Bemærk også Laggerfalkens smalle, sorte skæg. Oversiden er mellemgrå.

Fra engelsk side søger man alle observationer fra de sidste 5 år af Laggerfalk i Indien. Hvis nogle ligger inde med observationer modtager jeg dem gerne for videre ekspedition.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen