Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Kaspisk Måge - (Larus cachinnans) - Caspian Gull
Fugleart (IOC): Kaspisk Måge (Larus cachinnans) Caspian Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1cy
Lokalitet: Rødvig Havn, Sjælland, Danmark
Dato: 15. november 2005
Billede opsætning: Canon EOS20D med 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 19. november 2005
Hits: Billedet har været vist 2345 gange.
DK List Ranking: Set af 538 ud af totalt 1437 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 19. november 2005 kl. 10.36
Denne Kaspiske Måge 1k viser fint formens kendetegn. Det kridhvide hoved (og underside) er kombineret med sort næb slående førsteindtryk. Bemærk at næbbet er ret tyndt, kun med ret svag gonysvinkel, der hos dette individ dog er pænt antydet, hvilket er normalt hos de største fugle (hanner).
I flugten ses kun svagt lyst "vindue" over inderste håndsvingfjer. Da vingen er pænt bredt ud her ses, at inderfanerne på de inderste håndsvingfjer er lyse, yderfanerne mørke. Vigtigere er de mørke baser på de store dækfjer, der danner et mørkt vingebånd ala ung sildemåges. De store dækfjers lyse spidser danner - igen som hos sildemåge - et smalt hvidt vingebånd, der ofte er meget påfaldende på den stående fugle. Det kulsorte halebånd står fint ud mod hvid halerod, og typisk ses ekstra smalle sorte bånd. Haletegning varierer dog en del på Sølvmåge, og mindst én Sølvmåge samme dag samme havn havde helt hvid hale med skarpt afsat, sort endebånd, hvilket dog er usædvanligt for Sølvmåge.

De fleste rygfjer er fældet til en lysegrå type med smalt mønster. Mønsteret varierer individuelt, og hos ét og samme indivud kan man se nye fjer, der er grå og stort set uden mønster, og mere bruntonede fjer med bredere mørke markeringer. Der er en tendens til, at mangfoldigheden er større end hos Sølvmåge, evt. fordi disse fjer er anlagt gennem længere tid - fra august og frem til nu, hvor Sølvmåge først begynder at få nye 1. vinter rygfjer fra september.
Desuden er et antal af de inderste dækfjer fældet. Dette er reglen hos Kaspisk og Middelhavssølvmåge, undtagelsen hos Sølvmåge.

Disse supplerende noter er udarbejdet efter forespørgsel fra Kenneth Rude Nielsen. Der er fortsat en del Kaspiske rundt om, således så jeg igår én på 5 meters afstand i Fiskerihavnen ved Stubben. Denne blev fotograferet og vil forhåbentligt blive oploaded på Netfugl.


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 19. november 2005 kl. 10.37
NB! Så tyndt som nævnt er næbbet ikke - men formen, med flad gonysvinkel - er som den skal være.

KMONye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.087 sek.
til toppen