Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K hun
Lokalitet: Västraby, Skåne, Sverige
Dato: 13. september 2015
Billede info: Kønsbestemmelse af 1K Steppehøg gøres traditionelt ved hjælp af øjenfarve: mørk hos hunnen, lys hos hannen. Dette kræver dog en nuancering. Unge hanner har godt nok lysere øje end hunnen, men øjet er først svagt tofarvet og bliver gradvist gult - en udvikling, der kan forløbe i løber af efteråret. En fugl fra Mandø (kan ses på Galleriet) fra ult. sept. havde gråtonet øje, der virkede mørkt i felten. Den er i Gallegiet fejlagtigt angivet som 1K hun, men nærstudier af billederne godtgjorde, at selve iris var gråtonet, tydeligt lysere end pupillen.
Den her viste fugl havde helt mørke øjne, der smeltede sammen med mørk maske, og var i flugt og størrelse en typisk, ret stor hun.
Et bedre kriterium er størrelse og jizz. Steppehøg har den største forskel i køn hos nogen kærhøg, og de små, falkelette hanner med meget slank og spids hånd samt elegant flugt kan være temmeligt forskellige fra hunner, der mere kan være konventionelle kærhøge - men typiske når de ses godt. Især er hånden tit noget fyldigere hos især yngre hunner, og formen kan da være mere som Hedehøg eller - hos de mest extreme - nærme sig Blå Kærhøgs. Den aktive flugt, som den ses på trækket, afslører tit arten, men fourageringsflugten er mere ens hos alle tre små kærhøge.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 1. oktober 2015
Hits: Billedet har været vist 1344 gange.
DK List Ranking: Set af 664 ud af totalt 1485 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.065 sek.
til toppen