Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Mellemkjove - (Stercorarius pomarinus) - Pomarine Jaeger
Fugleart (IOC): Mellemkjove (Stercorarius pomarinus) Pomarine Skua - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: del af flok på 21 1K
Lokalitet: Gedser, Falster, Danmark
Dato: 23. oktober 2014
Billede info: 22.10 pågik et stort træk af mellemkjover langs den svenske østkyst med konstante meldinger om småflokke på Öland, og ialt 300+ ved Brantevik i Østskåne. Denne situation havde et modstykke en lille 1,5 måned før, hvor mellemkjoverne dog var udskiftet med almindelige og en del lille kjove. På sidstnævnte dag tog Lars Paaby, Jørgen Hulbæk Christiansen, Alex Bühring og KMO til Præstø Fed og kunne bivåne ca. 160 kjover, heraf 22 lille kjove. Vinden var da næsten stik østlig. 23.10 2014 var vinden jævn fra sydøst, og det plejer at give godt ved Gedser, så det tog Alex rosendal og jeg - i selskab med Thomas Varto Nielsen - os af. Det var en god idé. Fra solopgang og frem til ved 13-tiden taltes over 150 mellemkjover, der - som det ses her - kom i småflokke, hvor af den største - og sidste - var på 21 eks. Trækket sluttede herefter, men til gengæld havde Præstø Fed om eftermiddagen ca. 70 fugle. Dagen blev den største dag med mellemkjovetræk herhjemme.
Alle bortset fra én var juvenile, og ret ens; enkelte fugle med ret ensartet lyst flødefarvet hoved sås, men ellers mørkt gråbrune. De fløj stabilt og målrettet lavt over havet, foretog ikke jagter eller andre ophold og sås ikke i bueflugt, som det ses hos de to små kjovearter.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 6. marts 2015
Hits: Billedet har været vist 1432 gange.
DK List Ranking: Set af 583 ud af totalt 1473 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.075 sek.
til toppen