Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Storkjove - (Stercorarius skua) - Great Skua
Fugleart (IOC): Storkjove (Stercorarius skua) Great Skua - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: immature/vinterdragt
Lokalitet: Sagres, Algarve, Portugal
Dato: 4. oktober 2014
Billede info: Fotos af efterårs/vinter storkjover på tæt hold er ikke helt lette at finde. Denne fugl er typisk for immature eller adult vinterdragt, der adskiller sig lidt fra de dragter, felthåndbøgerne viser."Fugle i Felten" har dog en imm./ad. i flugten.
Først og fremmest er disse fugle mere ensartet og lidt koldere brune end de tit rusttonede ungfugle, men ikke med så tyddelige strågule indslag som striber som hos adult i yngletiden. Herved kan de forveksles med de sydlige kjovearter, hvis status nord for ækvator endnu ikke er helt klarlagt, i det mindste for Atlantens vedkommende. Bemærk dog den trods alt ret mættet brune farve, der ikke matcher den mere gråtonede Sydpolarkjover, der i ekstreme tilfælde er karakteristisk "krigsskibsgrå". Grundfarven genfindes dog hos visse indenfor det andet sydlige konpleks, Brown Skua. Fælles for de sydlige alternativer er, at de er langt mere ensartet brune på oversiden og mangler de lyse pletter, der ses på ryggen af denne Storkjove. Da de sydlige arter fældningsmæssigt afviger fra Storkjove, da de jo stammer fra den modsatte ende af kloden og derfor fælder "omvendt" af Storkjove kan tillægges stor værdi, men en del yngre Sydpolarkjover og Storkjover kan falde udenfor det forventede mønster, er fældning - som man kan sætte sig ind i andetsteds - ikke af så essentiel betydning som hidtil antaget.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 17. februar 2015
Hits: Billedet har været vist 1110 gange.
DK List Ranking: Set af 712 ud af totalt 1453 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen