Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråmåge x Svartbag - (Larus hyperboreus x Larus marinus) - Glaucous Gull x Great Black-backed Gull
Lokalitet: Nuuk, Godthåbsfjorden, Grønland
Dato: 8. april 2005
Billede info: Sandsynlig hybrid mellem svartbag og gråmåge.
Fotograf: Anders Tøttrup, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 9. april 2005
Hits: Billedet har været vist 2745 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 9. april 2005 kl. 22.32
Hybrid Svartbag X Gråmåge er ikke ukendte fra Grønland, f.eks. ligger der 2 sådanne på Zoologisk Museum i København. Oversidenfarven på denne fugl er klart lysere end hos Svartbag, ala graellsii Sildemåge, og der er meget hvidt i hånden. En hybridform, der er ret let at kende, ikke mindst p.g.a. håndens store antel af hvidt.


Geert Lauritzen skriver søndag 10. april 2005 kl. 07.47
Blot et par spørgsmål: Fuglen på billedet virker mere rundhovedet end Svartbagen, og det ser ud som om hånden rager længere ud over halen end hos Svartbagen. En Gråmåge har vel lige så flad hovedform som Svartbag (eller fladere?) og lige kort hånd (eller kortere?). Så er det Gråmåge der er den anden del af forældreparret.

Kjærligst Geert


Lars Witting skriver tirsdag 12. april 2005 kl. 18.30
Jeg er måske den der har set flest af disse lyse svartbage i felten (alle i Nuuk, Grønland), og hvis de er hybrider, hvad de vel er, da er det oplagte at de er hybrider mellem svartbag og gråmåge. De er alle meget tæt på svartbag i størrelse og proportioner, og kan man ikke lige se den lyse hånd kan det være meget svært at overbevise sig om at det ikke bare er en lys svartbag. De varierere en del i hvor lyse de er, den viste fugl er ret lys. Ungfuglene virker som unge svartbage - blot med lys brun gennemskinnelig hånd i stedet for sort. Jeg har set ungfugle sammen med gamle, en gang to ungfugle ved et par af gamle hybrider, men aldrig set noget der direkte tyder på pardannelse mellem gråmåge og svartbag. Jeg har sendt lidt flere billeder ind så man kan se en flyvende gammel, og et par ungfugle.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 13. april 2005 kl. 21.49
Form, størrelse og håndsvingfjersprojektion ligger indenfor, hvad man kan forvente af en hybrid mellem de to store arter. Der findes Gråmåger, der har længere hånd og svagere næb end denne. Med så meget hvidt i hånden på en så stor og mørkrygget måge er hybrid Gråmåge X Svartbag den eneste plausible forklaring. En tepretisk hybrid, hvor Sølvmåge/Amerikansk Sølvmåge er impliceret ville have mindst så meget sort i hånden som en Svartbag, og formentligt mere.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen