Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Stor Gråsisken - (Acanthis flammea) - Common Redpoll
Fugleart (IOC): Gråsisken (Carduelis flammea) Common Redpoll - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Esrum Kloster, Danmark
Dato: 28. november 2013
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Morten Scheller Jensen, Danmark
Uploadet den: 3. december 2013
Hits: Billedet har været vist 2561 gange.
DK List Ranking: Set af 861 ud af totalt 1504 personer!Kommentarer:

Morten Scheller Jensen skriver tirsdag 3. december 2013 kl. 11.46
Lavede ved opload en fejl, Med den bruntoning er begge fugle vel Lille Gråsisken?

Mvh Morten


Peter Sunesen skriver onsdag 4. december 2013 kl. 17.36
Uha, jeg ville ikke turde bestemme den med sikkerhed til Lille, for Stor har også ofte, især i helt frisk dragt, et tydeligt gulbrunt anstrøg. Ville måske også forvente en lidt kraftigere stribning på flankerne hos Lille.


Rune Sø Neergaard skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 11.02
Jeg synes, det er svært at udtale sig definitivt ud fra dette foto alene, men tror nok mest på Stor Gråsisken, da jeg ville forvente endnu mere mokkafarvet anstrøg på øvre bryst, hoved og vingebånd på en typisk Lille Gråsisken som fx denne.
Desuden skal man huske på, at der er ret stor andel af gråsiskenerne, som ringmærkerne i fx Falsterbo ikke tør bestemme til hverken cabaret eller flammea. Denne ofte refererede andel er, så vidt jeg husker, vist nok på 20%, hvilket dog umiddelbart er en meget større andel end hvad jeg selv oplever i felten, når jeg bestemmer gråsiskener i felten.

Ved bedømmelse af disse to arter, er det meget vigtigt, at man kan stole på, at farven gengivet på fotoet er rigtig. På flere af Mortens flotte fotos synes jeg, at der er en tendens til, at de varme farvenuancer (dvs. rødlige og gullige nuancer) gengives for kraftigt i forhold til, hvordan jeg opfatter disse fugle i felten og på andre fotos.
Dette er tjekket på flere forskellige skærme, hvor jeg hver gang får samme indtryk. Det gælder fx. dette, dette, dette, dette, dette, dette, dette, dette, dette, dette og dette foto.

Af samme grund vil jeg være betænkelig ved at tillægge bruntoningen på indeværende foto alt for megen vægt. Såfremt fotos skal bruges i en feltbestemmelsesmæssig sammenhæng er det er altså, som jeg også tidligere har pointeret, meget vigtigt at farverne gengives nogenlunde korrekt.

Derudover synes jeg dog også, at det rent æstetisk er pænere at se på et foto, hvor billedbehandlingen/konverteringen er foregået så nænsomt, at man ikke tænker over at fotoet er blevet billedbehandlet/konverteret til et andet format.

Jeg håber ikke, at kritikken tages ilde op.

De allerbedste julehilsner, Rune


Morten Scheller Jensen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 21.27
Hej Rune

Non taken Vi har diskuteret det før, jeg ved det godt, det kan være jeg skal have tjekket hvidbalancen. Hvad siger du egentlig til den proklamerede afvikling af Netfugl og hvad skal der ske med alle vores billeder. Jeg synes at det er meget ærgeligt da jeg som alle andre følger Netfugl ofte. for mig personligt er det ekstra ærgeligt da mange af mine billeder fra før julen 10 er gået tabt ved et inbrud og nu kun eksisterer på Netfugl


Mvh Morten


Jan Fischer Rasmussen skriver torsdag 19. december 2013 kl. 17.50
For det første forsvinder galleriet ikke lige med det første, for det andet kan du da nå at kopiere dem herfra, selvom det er fattig erstatning for originalerne.


Rune Sø Neergaard skriver tirsdag 31. december 2013 kl. 00.40
Hej Morten

Jeg ved lige så lidt om, hvad der skal ske fremadrettet med Netfugl, som menigmand gør.

Jeg havde ikke hørt noget konkret inden jeg modtog den mail, der blev rundsendt til administratorer, frivillige, fotografer med administrator-login og forskellige samarbejdspartnere dagen før annonceringen af lukningen på netfugl. Og jeg har heller ikke hørt noget siden...

Mvh Rune
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.048 sek.
til toppen