Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Kaspisk Måge - (Larus cachinnans) - Caspian Gull
Fugleart (IOC): Kaspisk Måge (Larus cachinnans) Caspian Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K - afvigende fugl ?
Lokalitet: Løkken, NJ, Danmark
Dato: 11. oktober 2013
Billede info: Samme fugl som på dette foto.

Min første tanke, da jeg så denne fugl var ikke 1K Kaspisk Måge, men da jeg fik fuglen op at flyve blev jeg hurtigt sikker på, at det ikke var en Sølvmåge. Jeg tænkte faktisk en del på Middelhavssølvmåge i felten, men da jeg kom hjem og fik kigget fotos igennem blev jeg mere hooket på hybrid mellem Kaspisk Måge X Sølvmåge.

De to eneste kommentarer (begge fra kompetente udenlandske gullheads) indtil videre på en tråd om fuglen på Gull Research Organisation forum foreslår således faktisk Kaspisk Måge, hvorfor jeg har oploadet den som sådan under temaet "Tvivl om bestemmelsen".

Yderligere kommentarer/inputs modtages med kyshånd.
Billede opsætning: Canon EOS 7D + Canon EF 400/5.6L USM
Fotograf: Rune Sø Neergaard, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 20. november 2013
Hits: Billedet har været vist 1753 gange.
DK List Ranking: Set af 566 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 20. november 2013 kl. 18.15
Endnu en diskutabel fugl med mange kaspiske karakterer, men også noget, der ikke stemmer helt.
Mønstret på ryggen, små og mellemste dækfjer passer fint med gennemsnitlig Kaspisk, ligesom undervinge og hale heller ikke falder udenfor variationen, selvom vi er ovre i den mørkere tegnede afdeling. Jizzet er ret tæt på Kaspisk, men måske er benene lige tykke nok, og næbbet er meget kraftigt med usædvanligt velmarkeret gonysvinkel til Kaspisk. De store dækfjers møsneter er langt bedre i linie med Sølvmåge, ligesom tertiærernes yderdel ikke er den gængse for Kaspisk. Jeg synes også at tegningen på hovedet, brystsiderne og undergumpen er lige kraftig nok til Kaspisk og kunne antyde at der er noget Sølvmåge i fuglen.

Da vi begyndte at nærgranske de store måger sidst i 80´erne definerede vi (= folk som Hans Larsson, Keld T. Pedersen m.fl.) fugle med karakteristisk form, kombineret med hvidt hoved og underside, lyse rene rande omkring tertiærernes yderdel, ret mørke store dækfjer med udvandede lyse tværbånd og brede lyse spidser samt kulsort halebånd og meget lys undervinbge som Kaspiske. Denne type sås i de første par år uden de store variationer, eller også var vi lidt for konservative. I de senere år er flere fugle med lidt afvigende karakterer bestemt til Kaspisk, og det er OK. Men i forhold til hvad vi så og studerede og fotograferede i "forrige århundrede" ser vi nu vitterligt fugle, der afveg fra de, vi så dengang: Fugle med form stort set som Kaspisk, men med sølvmåge-båndede store dækfjer og mørkere tegning på underkroppen kan jeg ikke finde på billederne fra dengang.
Indvandring af Kaspisk til Polen er sket ret for nyligt, og da de to arter blander sig med hinanden i netop disse overgangsområder er det nærliggende at tro, at en del "ikke-artsrene" fugle optræder nu, men ikke da vi begyndte at nærstudere de store måger. Men det er for specialister: hvis en fugl har overvægt af karakterer fra én art - og resten af karaktererne ikke afviger radikalt - bør kunne klassificeres til art.Flemming Holmslykke Nielsen skriver onsdag 20. november 2013 kl. 23.02
Vinge der går langt ud bag halen indikerer også kaspisk (afstand fra halespids til vingespids er længere end afstanden fra tertialer til halespids). Lys indre hånd ligner også godt nok kaspisk måge, forskellig fra både sølvmåge og middelhavssølvmåge.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.057 sek.
til toppen