Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Krokodillevogter - (Pluvianus aegyptius) - Egyptian Plover
Fugleart (IOC): Krokodillevogter (Pluvianus aegyptius) Egyptian Plover - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult
Lokalitet: Gibe River, Etiopien
Dato: 20. april 2013
Billede opsætning: Canon 1D mk IV + 300/2,8 m 1,4 TC
Fotograf: Thomas Varto Nielsen, Danmark
Uploadet den: 2. september 2013
Hits: Billedet har været vist 1924 gange.Kommentarer:

Lars Christiansen skriver mandag 2. september 2013 kl. 11.42
Hej Thomas !

What a stunner !

Jeg har læst divergerende meldinger vedr. artens sæson-mæssige forekomst ved Gibe Gorge.
Kan du sige noget om på hvilken tid af året, der er størst sandsynlighed for at se kræet ?
Der skulle være mulighed for basal overnatning ved/i slugten (Gibe/Albelti) som alternativ til Welkite ? One dollar a night hotels will do the trick...

mvh

LAC


Thomas Varto Nielsen skriver torsdag 5. september 2013 kl. 09.29
Hej Lars

Ja, det er en smuk fugl!
Jeg har besøgt Gibe Gorge regelmæssigt gennem snart 12 år. De sidste par år har jeg set Egyptian Plover meget oftere end tidligere.
Førhen så man kun arten hen mod slutningen af regntiden og et stykke tid efter (dvs Juli-oktober), efter sigende fordi vandet længere nede ad Omo/Gibe floden stod så højt at fuglene blev "presset" længere op ad floden.
Nu ses den faktisk året rundt, selv i Marts-April hvor vandet står lavest. Sep/Oktober er dog stadig de bedste måneder. Helst lige når regntiden slutter omkring 1/10, så kan man birde i tørvejr.

Måske skyldes artens hyppigere forekomst det gigantiske og meget udskældte dæmningsprojekt (Gibe III projektet) længere nede ad Omo floden?

Der er mulighed for overnatning ved Gibe, nær broen. Men det er så blot en mudderhytte og udvalget er så lille at det ikke nødvendigvis ender med at blive meget billigere end et "almindeligt" dollar a night hotel i Welkite. Det vil nok komme an på dine forhandlingsevner...

Skulle jeg overnatte ved Gibe ville jeg foretrække mit telt, slået op nær en hytte (indenfor indhegningen, flodhestene vandrer langt om natten...)

I Welkite er der masser af overnatnings-muligheder og det er let at komme ned til Gibe tidligt om morgenen, der er masser af busser, minibusser etc der kører tidligt mod Jimma, Asendabo etc. husk blot at man nok skal betale for hele turen til f.eks. Asendabo, selv om man står af ved Gibe.
Abelti er i øvrigt, så vidt jeg husker, en landsby et godt stykke fra Gibe floden på vejen mod Jimma. Det ville være et upraktisk udgangspunkt, så hellere Gibe eller Welkite.

Skulle du eller andre ha flere spørgsmål ang Etiopien er man velkommen til at sende mig en mail.

Beklager i øvrigt lidt sent svar her, jeg er lige landet i Etiopien.


Lars Christiansen skriver torsdag 5. september 2013 kl. 11.20
Hej Thomas !

Det går nok, er ikke lige på vej ud af døren, men håber at jeg snart får mulighed for at tage 5-6 uger til Etiopien - noget tyder på at man måske snart skal rykke, hvis man skal nå at se eksempelvis Liben Lark !

Tak for info ! Det er jo super - men naturligvis ikke, hvis den øgede forekomst sker på bekostning af økologiske katastrofer længere nede ad floden :(

Okay, det lyder som om Welkite er stedet omend jeg er vant til flodheste; de er forbløffende gode til at erkende, at der står et telt - specielt når man tænker på at de ikke er karrige med at pløje alt andet ned !

Tak for tilbuddet, vender nok tilbage. Da jeg vil birde Etiopien på den hårde måde (ie public transport) har jeg en masse spørgsmål...

LAC


Tau Rasmussen skriver torsdag 5. september 2013 kl. 21.51
Jeg vil med.


Lars Christiansen skriver fredag 6. september 2013 kl. 00.32
Du er velkommen, men kun fordi du er gammel ringmærker på Øen...Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.171 sek.
til toppen