Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Buskrørsanger - (Acrocephalus dumetorum) - Blyth's Reed Warbler
Fugleart (IOC): Buskrørsanger (Acrocephalus dumetorum) Blyth's Reed Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Nexø Sydstrand, Bornholm, Danmark
Dato: 2. juni 2013
Billede info: Som korrekt bemærket af MWA under et foto af arten fra Langbortistan, vil Buskrørsanger før eller senere bryde ud i en melankolsk tonerække, ala "tri-li-ly", der gentages flere gange, indvævet imitationer. Den bornholmske fugl er i den henseende et skoleeksempel, også i artens velovervejede rolige og livserfarne tempo, helt anderledes end Kærsangers ungdommeligt utålmodige.
Den aktuelle fugl kan ses og høres ca. 400 m. syd for fugletårnet ved Nexø Sydstrand. Man fortsætter forbi et hus til man passerer et mindre rørskovsområde med en gammel nedslidt bænk. Herfra hørtes og sås fuglen fint 1-2.6 midt på dagen. Tak til Sune Riis Sørensen for opdagelsen.
Billede opsætning: Canon EOS50D med Canon EF 400 mm/5.6
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 2. juni 2013
Hits: Billedet har været vist 3222 gange.
DK List Ranking: Set af 534 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Sune Riis Sørensen skriver mandag 3. juni 2013 kl. 10.20
Hey Klaus. Fedt i nåede den :-) jeg skrev lige et par linier om fundet som I får her:
Den årlige fugletælling af øens edderfugle og kystnære fugle var sat til den 1. juni og Anders Hartmann, Jan Paul (bedre kendt som brygMESTEREN der lavede felttræfhittet RAMAbryg i 2011) og undertegnede satte ud ved Nexø havn og med kurs mod Snogebæk havn (Salthammer) hvor vores rute gik til. Ikke noget opsigtsvækkende fandt vi inden Nexø sydstrand men to kærsangere syngende blev sammen med yderligere tre senere til et rigtig godt antal på Bornholm. Da vi når til sydenden af sydstranden hører vi fra sivkanten en afvigende langsommere sang. Hvad f.... er det siger vi til hinanden og kan ikke sætte navn på den andet end at man tænker noget Acro-lignende. Den afviger tydeligt fra de to kærsangere der flankerer den og er klar langsommere og med underlige klare mol-agtige fløjtetoner -lidt som sangdrossel med gentagelser 3-4 gange og med imitationsagtigt sang ind over. Slående er sangens hastighed og opbygning som meget rolig og fattet -noget ringer en klokke at man har hørt det før men vi var ikke sikre på hvad. Endelig popper fuglen op og sætter sig i sivene. Her får vi gode fotos og kan se at det er noget i retning af buskrørsanger eller lille rørsanger. Vi sender en mms af kameraskærmen til ABK og han mener buskrørsanger. Det passer godt synes vi idet det tydelige bryn ikke fortsætter bag øjet og fuglen sendes ud til alle bornholmerne og via ABK til birdcall som sandsynlig buskrørs. Kort efter når Steen Jensen frem der bekræfter Buskrørsanger og derefter nåede over 20 bornholmerbirdere fuglen der var første fund på klippen. En megafed oplevelse var det og vi manglede kun lige at Jan Paul havde haft et par Svaneke Bryg med i tasken.
Da Steen og Malling har fede fotos af fuglen vil jeg blot spæde til med en video af fuglen som ses her: http://www.youtube.com/watch?v=QwU2qJL8sB8&feature=youtu.be (bemærk der er kærsanger lige ved siden af som blander sig i lydbilledet.)


Klaus Malling Olsen skriver mandag 3. juni 2013 kl. 23.11
Fin historie, Sune, og forbilledligt med udmelding som "mulig" hurtigt. Der var jo ingen tvivl om bestemmelsen senere.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.079 sek.
til toppen