Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: København, Danmark
Dato: ? februar 2005
Fotograf: Jakob Dall, Danmark
http://www.jakobdall.dk/
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 3. marts 2005
Hits: Billedet har været vist 2387 gange.
DK List Ranking: Set af 1247 ud af totalt 1493 personer!Kommentarer:

Kim Fischer skriver torsdag 3. marts 2005 kl. 16.59
I tilfælde af at dette er en næsten adult Kaspisk Måge (det vil jeg slet ikke afvise!) er den, sammenlignet med alle de fotos jeg har fundet, ret usædvanlig ved at være kortbenet og have en sær hovedform.


Jakob Dall skriver torsdag 3. marts 2005 kl. 17.35
Den korte ben skyldes kulden og den pustede sig op, men hovedformen er meget svær at bruge som kendetegn ud fra enkelte fotos, da lys, vinkel, objektiv og fuglens måde at stå på, kan ændre hovedformen markant. Grunden til at jeg bestemmer denne til en Caspisk er udover mørkt øje, store hvide øjenbryn, grønligt næb og mørk hånd.


Kim Fischer skriver torsdag 3. marts 2005 kl. 18.31
Prøv dette link, som jeg også nævner under et af mine nys-uploadede billede. Der er masser af hvidt i hånden på mange Kaspiske.

http://www.illustrated-db-discography.nl/vogels/polen2/cachinnans.html


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. marts 2005 kl. 10.10
Der er et eller andet underligt med hovedformen på denne fugl, som om der sad en byld eller en svulst et sted bag fjerene og misdannede hovedformen. Næbbet virker alt for kraftigt til en Kaspisk Måge. Det er især for bredt og med for kraftig vinkel på undernæbbet, og ser næsten svartbageagtigt ud.
De flste Kaspisk Måge har, som Kim også er inde på, meget hvidt i hånden - det er kun på p5-6 (de mellemste håndsvingfjer) at Kaspisk skal have mere sort end Sølvmåge. De hvide spidser på håndsvingfjerene er generelt mindre end hos Sølvmåge, hvilket kan give indtryk af sortere hånd på stående fugle. Men variationen er stor her.
Fugle, der ikke jizzmæssigt er klokkeklare (og de eksisterer) bør ses i flugten før de mistænkes - eller i hvert fald med spredt vinge.


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver fredag 4. marts 2005 kl. 10.15
Lite oklart vad Jakob Dall menar med "mörk hand". Den omdebbaterade Fanö truten den 19.1 hade för ljus hand.Trots faran att dra slutsatser utifån ett foto (!) kan jag inte med all vilja i denna världen få den här till en cachinnans. Utöver det KF nämner verkar näbben kort, men kanske inte nödvändigtvis helt fel i formen (har sett liknande hos cachinnans). På fotot av samma fågel men med utbredd vinge störs jag bl.a av att hp-5 saknar någon form av mörkt band. Hälsn. Jan Jörgensen


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. marts 2005 kl. 12.41
Helt rätt, Jan!!!

Billedet, hvor vingen spredes viser intet sort på den mellemste håndsvingfjer (p5), som hos Kaspisk Måge ville have tydelig sort tegning på begge faner, mest på yderfanen, så tegningen bliver vinklet.
På billedet ses, at fuglen ikke er udvokset, idet der er indslag af mørke tegninger på vingen. Dette kan forklare næbbets tegning og farve, som teoretisk set kan passe med Kaspisk, men også på immature Sølvmåge. Alderen kan også forklare den mørkere end normale øjenfarve.

Næbbet er i øvrigt alt for kraftigt til at passe på Kaspisk.


Andreas Winding Mønsted skriver mandag 6. november 2006 kl. 15.19
Burde dette billede ikke ændre overskrift og/eller tilføjes "Tvivl om bestemmelsen"-kategorien, jf. kommentarerne?


Knud N. Flensted skriver mandag 6. november 2006 kl. 18.06
Jeg er enig i at den bør flyttes til Sølvmåge.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.151 sek.
til toppen