Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sibirisk Hjejle - (Pluvialis fulva) - Pacific Golden Plover
Fugleart (IOC): Sibirisk Hjejle (Pluvialis fulva) Pacific Golden Plover - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Laem Pak Bia, Phetchaburi, Thailand
Dato: 27. januar 2013
Billede info: Når man ser Sibirisk og amerikansk Hjejle i felten, ser over-og undervingerne næsten ud til at være af samme nuance. Dette skyldes de to arters grå undervinger og armhuler, hv or Hjejlen har hvidt, der glimter op i felten, i stor kontrast til overvingen.
På fotos bliver sagen mere problematisk, som det ses her. HHN m.fl. har tidligere kommenteret, hvor forskellig undervingen kan opfattes på fotos af Hjejler, alt efter om undervingen er i skygge eller sol. Diskussioner er foretaget både under fotos of tråde, ligesom en forstandig gennemgang er gjort på HHN´s blog.
Her er sagen angrebet fra den modsatte side: hos Sibirisk Hjejle. Bemærk, hvordan den underste fugl nærmest ser ud til at have hvid undervinge, den øverste grå. I felten så de ganske ensartet grålige ud, hvilker understøttes f andre fotos. Her er det vigtigt, at armhulefjerene fortsat virker lidt mørkere end undervingedækfjerene - en forskel, man tit ser på fotos, men som vanskeligere erkendes i felten.
På fotos af mistænkte Sibiriske og Amerikanske Hjejler kan det derfor være udslagsgivende, om fuglen har armhuler mørkere end dækfjerene - i så fald artstypisk, eller om armhulerne virker hvide, og af farve som eller lysere end undervingedækfjerene, hvilket da siger Hjejle.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 9. februar 2013
Hits: Billedet har været vist 1542 gange.
DK List Ranking: Set af 329 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen