Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K Middelhavssølvmåge eller Sølvmåge
Lokalitet: Enghaveparken, Danmark
Dato: 18. januar 2013
Billede info: Denne fugl er vist ringmærket som Middelhavssølvmåge i december og bærer en blå ring om højre ben med påskriften V.R7R, men er det en Middelhavssølvmåge?
Billede opsætning: Canon EOS 60d, 400mm 1:5,6
Fotograf: Erik Groth-Andersen, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 21. januar 2013
Hits: Billedet har været vist 2795 gange.
DK List Ranking: Set af 1239 ud af totalt 1485 personer!Kommentarer:

Kristoffer Hansen skriver mandag 21. januar 2013 kl. 20.14
Jeg studser umiddelbart over det meget tydeligt lyse vindue i hånden. De billeder jeg har set af flyvende middelhavssølvmåger i 1. vinter viser alle en mørkere inderhånd, hvor det der kun er lidt lyst på den ene side de indre håndsvingfjer. Man skal dog være forsigtig her, da det mørke ser tydeligt slidt ud, da svingfjerene jo endnu er de juvenile.

Hovedet passer da slet ikke med middelhavssølvmåge, der godt nok ikke altid er så hvid som kaspisk måge, men jeg har aldrig sent en middelhavssølvmåge (ssp. atlantis undtaget) med så ensartet mørkstribet hoved.

Det kunne være spændende at høre fra ringmærkeren selv, hvad der gør, at fuglen er blevet bestemet til middelhavssølvmåge. Flere billeder af denne måge kan ses her

http://www.dofbasen.dk/popobs.php?obs=obs&obsid=12014205

Her ses desuden tydeligt lyst indernæb, hvilket kun ses helt undtagelsesvist hos middelhavsmåge, der har helt mørkt næb i hele 1. vinter.


Jan Jörgensen skriver mandag 21. januar 2013 kl. 20.53
Se också här

JanJ


Jan Lindgaard Rasmussen skriver mandag 21. januar 2013 kl. 20.56
Jeg synes nu den ligner godt nok. Halen ser helt rigtig ud. Vingernes dækfjer (ensfarvede mørke) og svingfjer ser også rigtige ud. Middelhavsmåges vindue kan altid erkendes, men er ikke en dominerende karakter som hos sølvmåge. Det lyse vindue ligner en mellemting mellem sølvmåge (helt tydeligt) og sildemåge (ikke erkendbart). Måske det mørke hoved til dels skyldes de mørke lysforhold. Sammenlign med denne.


Henrik Kisbye skriver mandag 21. januar 2013 kl. 21.28
Jeg så selv fuglen lørdag d. 19. januar og synes også fuglen så ubehagelig mørk ud i felten. Men på billederne i ringmærkerens hænder fra december fremtræder fuglen langt mere lyshovedet end nu. Jeg synes heller ikke det lyse parti i inderhånden var særlig dominerende i felten (og faktisk heller ikke billederne).
Jeg har smidt et billede af til Netfugl, der viser hvor langvinget den er, direkte sammenlignet med Sølvmåge.


Allan Haagensen skriver mandag 21. januar 2013 kl. 22.24
Se Lars Krogh's (LAK) kommentar her:
http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=889947&ForumID=1


Jan Lindgaard Rasmussen skriver tirsdag 22. januar 2013 kl. 15.14
Hej igen - efter at have set Allans link, samt billederne på DOF-basen trækker jeg i land. Godt nok grumset hoved, men vel især bugen skulle være uplettet lys. Jeg synes dog ikke vinduet er usædvanligt, se her.


Jan Jörgensen skriver tirsdag 22. januar 2013 kl. 17.05
Hi Jan.

Om man ser till de inre hsf (hsv 2-4) lägger man märke till att de skiljer från de av michahellis på att både ytter och innerfanet är ljust, det typiska'vinduet'hos argentatus/argenteus. Även om michahellis kan ha nog så ljusa inre hp är det framför allt innerfanet som är kjust medans ytterfanet är mer eller mindre helmörkt, dvs om man bortser från de små smala ljusa 'vinduer'(apical spots) som ofta, men inte alltid ses hos michahellis eller cachinnans och förstås argentatus/argenteus, där kontrasten är mindre framträdande. Här en Sept michahellis som illustrerar detta väl. Notera att innerfanen ser mycket ljusa ut på denna individen. Även den fräscha fjäderdräkten med kvarhållna juvenila bakre skapularer talar emot michahellis.

Hilsen

JanJ


Erik Groth-Andersen skriver tirsdag 22. januar 2013 kl. 17.11
Tak for kommentarer, og jeg som troede at det sorte halebånd i kontrast til hvidt var noget der var forbeholdt Middelhavssølvmågen. Stående havde vi nu også meget svært ved at få den til Middelh, den blev stort set bestemt på ringnummeret. Mon ikke vi er nået derhen hvor Netfugl skal ændre artsnavnet til Sølvmåge.....Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.102 sek.
til toppen