Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Sortbuget Malkoha (Phaenicophaeus diardi) Black-bellied Malkoha ssp. diardi - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Khao Sok NP, Surat Thani, Thailand
Dato: 9. februar 2011
Billede info: Comments on the ID are welcome.
Billede opsætning: Canon EOS 20D + Canon EF 400/5.6L USM
Fotograf: Rune Sø Neergaard, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 6. januar 2013
Hits: Billedet har været vist 1009 gange.Kommentarer:

Rune Sø Neergaard skriver tirsdag 8. januar 2013 kl. 13.53
Black-bellied Malkoha is not mentioned in the Thaibirding checklist for Khao Sok NP whereas the more common Green-billed Malkoha is.

Is this bird a Black-bellied Malkoha or Green-billed Malkoha? To me the depicted malkoha did not seem very big in the field but on the other hand it also was the very first malkoha I ever saw. Also I did not notice any streaking to the throat and the tail did not seems ridiculously long.

Now after seing more pictures on the internet, I tend to think that this bird after all might "just" be a Green-billed since Black-bellied seems to be more darkfaced than the depicted bird.

All comments regarding the ID of this bird are welcome.

Best wishes, Runekeld jakobsen skriver tirsdag 8. januar 2013 kl. 21.49
Som du selv er inde på taler nogle tegn for det ene og nogle for det andet....ond vinkel :) Da jeg først så fuglen var jeg ikke et sekund i tvivl om Black, virker spinkel og meget korthalet,men jo mere man.....!?!Har set Black få hundrede meter inden man svinger ind på "turistroad" som leder dig direkte til H.Q. Og black er også på mindst en real Thailiste fra Khao sok,men ens for den lille stime lister jeg har tjekket er at ingen har Scaly,nice:) P.s. Green har hale nok til 2 gange den lukkede vingelængde,dette dyr kommer Max. tæt på halvanden....men er alligevel i tvivl,skidt :)


Mikkel Willemoes Kristensen skriver onsdag 9. januar 2013 kl. 22.44
Hej Rune

Jeg tror også mest på en black-bellied og jeg har også selv set et par stykker i Khao Sok (jeg var dog ikke ved besøgscenteret). Den virker lille og korthalet, men det ville være rart hvis man kunne se hvor meget hvidt der er på halespidsen (har du ikke andre billeder?). Det ser ud som om den har lyst (grå-blåt) øje som black-bellied, men det er svært at se om det blot er en refleksion. Det er rigtigt at den hat et ret lyst hoved, men tror det er svært at vurdere i det lys fuglen sidder i. Jeg har i hvert billeder af black-bellied der sidder i skygge på samme måde og også virker mere lyshovedet end normalt.

Bh
Mikkel


Rune Sø Neergaard skriver onsdag 9. januar 2013 kl. 23.43
Tak for inputs.

Jeg er stadig i syv sind.

Masser af billeder af både Black-bellied og Green-billed kan ses på Orientalbirdimages.org.
Gad vide, om alle disse fotos er rubriceret korrekt? Fx udviser denne Black-bellied Malkoha usædvanlig meget hvidt mellem eyepatch og resten af hovedet, IMO!

MWK, dine fotos af Black-bellied Malkoha kan vel næppe være ringere end det, jeg har oploadet, så kan du ikke lokkes til at oploade et eller flere af dem?

Jeg har endvidere spurgt på Surfbirds Forum, hvor (såfremt man logger ind) kan se mere "zoomede versioner" af ovenstående foto. Den hidtil eneste kommentar på dette forum hælder til Green-billed...

Bh RuneNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.082 sek.
til toppen