Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Falsterbo, Sverige
Dato: 16. september 2004
Billede opsætning: Canon 10D & 400 mm
Fotograf: Johnny Madsen, Danmark
http://picasaweb.google.com/JMAMadsen
Uploadet den: 12. februar 2005
Hits: Billedet har været vist 3393 gange.
DK List Ranking: Set af 650 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver lørdag 12. februar 2005 kl. 19.51
Flot Steppehøg hun, 2k+.
Den typiske vingeform er her særligt tydelig: armen er så bred som hos Blå Kærhøg, mens hånden er spids. Dette giver en trekantet vingeform, hvor armen er tydeligt bredere end hånden. Hos Blå Kærhøg er hånden afrundet som hos Spurvehøg, hos Hedehøg er armen tydeligt smallere og kortere end her, og hånden derfor længere. Dette er særligt påfaldende hos adult hun Hedehøg.

Populært sagt kombinerer Steppehøg vvingebredde og lidt af kroppens fylde fra Blå Kærhøg med spids hånd og slank hale fra Hedehøg.

Hovedet er relativt større end hos Hedehøg, Mørkt dominerer, og lyse partier er begrænset til en hvid plet bag øjet, der faktisk er det lyseste parti i fronten; den lyse halskrave her her ikke særligt påfaldende, men det er ret typisk for ældre Steppehøgehunner, og altså mest en ungfuglekarakter. Hedehøg i lignende alder har bred hvid klo rundt om øjet, men ingen antydning til halskrave. Ansigtsudtrykket virker åbent, hos Steppehøg dunklere; Steppehøg er i mol, Hedehøg i dur!

Den stribede underkrop viser, at fuglen er over 1 år gammel, ungfugle har utegnet orange underkrop. Hos stribede fugle - hunner ældre end 1 år - er afgørende karakterer fra Hedehøg i lignende dragt
1: armsvingfjerene er overvejende mørke og lyse felter begrænset til smalle pletter i yderdelen; fuglen bliver gradvis mørkere mod kroppen.
Hedehøg huns armsvingfjer er lyse med smalt, men distinkt sort bånd langs bagkanten.

2: armhuler og inderste dækfjer er ret mørke med lyse pletter.
Hedehøg har her tydeligere, og smallere bånd - specielt tydeligt i armhulerne, der står ud som tre mørke bånd.

3: håndsvingfjerene. Spidserne på de inderste håndsvingfjer er grå, hvorved der opstår en lidt udvisket mørk vingebagkant. Denne fugl har - i lighed med de fleste ældre hunner - hvide baser af alle håndsvingfjer, der danner en lys klamme omkring knoen, der ofte gør, at et mørkt komma på hånddækfjerene (alal lys Musvåge) bemærkes.
Hos Hedehøg er håndens bagkant sort, og håndfladens tværbånd mere jævnt fordelt uden fremstådende lyse baser. Det lyse parti omkring knoen er ikke tilstede, hvorved man i langt mindre grad opfatter et mærkt komma på spidserne af hånddækfjerene.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.032 sek.
til toppen