Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Svartbag - (Larus marinus) - Great Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Svartbag (Larus marinus) Great Black-backed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K
Lokalitet: Tversted Strand, Vendsyssel, Danmark
Dato: 13. august 2012
Billede info: Denne kraftkarl af en Middelhavsmåge opdagede jeg først blandt de mange andre måger af forskellige arter pga. dens størrelse. Fuglen var en kæmpe Sølvmåge faktisk på størrelse med de Svartbage der stod i nærheden. Jeg så hurtigt det flotte regelmæssige mønster på rygfjerene og tjeckede straks tertiærerne for at se om de også var på plads. Det var de sørme og jeg begyndte at knipse løs. Andre kendetegn som er på plads for en 1k Middelhavsmåge: Hvid bug, ensfarvet mørk overvinge med begrænset spejl, øjenmaske, hvid overhale, kraftigt kort næb. Han pga. størrelsen.
Billede opsætning: Nikon D90, Sigma 50-500
Fotograf: Morten Christensen, Danmark
Uploadet den: 14. august 2012
Hits: Billedet har været vist 1535 gange.
DK List Ranking: Set af 1172 ud af totalt 1462 personer!Kommentarer:

Jan Jörgensen skriver tirsdag 14. august 2012 kl. 10.31
Hej Morten.

I korthet och i tillägg till din andra bild av mågen, ser man även på denna bilden att det är en svartbag. Förutom byggnad (jizz), lägger man märke till teckningen på den inre håndsvingfjer (handpennor), dör intrycket blir en ganska jämfärgad mörk inre del som ljusnar utåt mot spetsarna, där de yttersta spetsarna ser vita ut på innerfanet i kontrast till det mörka ytterfanet. En medelhavstrut har ett mörkt ytterfan längs hela pennans längd i en mer eller mindre kontrast mot ljusare innerfan. Vissa medelhavs saknar en tydlig kontrast, silltrutlika. En viss variation ses hos samtliga stormåger när det gäller de beskrivna inre hsv karaktärer.

JanJ


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 14. august 2012 kl. 11.18
På flyvende fugle er halen en af de bedste karakterer. Svartbag er den af de store måger, der har det mindst distinkte halebånd, der kan være begrænset til flere smalle tværbånd eller udvandede tegninger. Haletegningen er bredest midt på halen, idet halesiderne overvejende er hvide, kun med smalle mørke tegninger. Denne i forhold til andre store måger reducerede mørke haletegning gør, at man ofte opfatter unge svartbage som påfaldende "hvidhalede" mellem Sølvmåger.
Middelhavsmåge har jævnt bredt og massivt sort halebånd, der står tydeligt frem mod hvid halerod. Småvariationer er tilladt, men påfaldende sort/hvid "ung kongeørnehale" er en vigtig karakter for Middelhavsmåge.


Morten Christensen skriver tirsdag 14. august 2012 kl. 11.44
Tak Jan og Klaus. Det er hermed noteret. Jeg kan godt se at haleendebåndet ikke ser jævnt nok ud. Dette kendetegn sammen med størrelsen/jizzet studsede jeg også over, men regnede med at alle andre kendetegn var nok, specielt det mørke mønster på ryggen og tertiærerne, jeg ser normalt 1k Svartbag som en meget lysere fugl med meget mere uorden i helhedsindtrykket. Håndsvingfjerene er ny for mig, så det er en god oplysning, Jan! Jeg håber disse billeder kan hjælpe andre til ikke at fejlbestemme Middelhavsmåge :)


Jan Jörgensen skriver tirsdag 14. august 2012 kl. 11.47
Halen som Klaus beskriver är oftast påfallande karatäristisk hos svartbag. Den "småvariation" som Klaus rigtigt nog nämner kan i vissa fall vara nog så påfallande.

1k svartbag

1k svartbag

Gällande medelhavstrutar får man en god samlad bild här

samt här

För annat smått och gott kan man med fördel ta del av denna site!

JanJNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.087 sek.
til toppen