Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Sort Inka (Coeligena prunellei) Black Inca - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Rugitama, Boyaca, Colombia
Dato: 10. juli 2012
Billede info: Colombia er det land i verden, der har flest arter - 1900 af slagsen, og med 90+ endemiske er oplagt rejsemål for den, der søger udfordringer af såvel "krydserteknisk" som logistisk art.
Af de endemiske arter er godt halvdelen tilstede i rejsemæssigt sikre områder, og således til at "nå" for et bredt publikum.

En af Colombias endemiske kolibrier. Det bedste sted for arten er det private reservat Rugitama, hvor ejeren Roberto Chavarro har skabt en mini-lodge, hvor man kan overnatte. Lokaliteten rummer flere attraktioner, hvoraf en kolibri, der muligvis er Bogota Sunangel (Heliangelus zusii), der ellers regnes som uddød, da den kun kendes fra ét skind fra 1909, mærket "Bogota". Et eksemplar af fuglen er indfanget og prøver er taget, men fortsat er der uklarhed over, hvorvidt der virkeligt er tale om Bogota Sunangel, en hidtil ubeskrevet art eller noget helt tredje.
Reservatet ligger ca. 4 timers kørsel nordvest for Bogotá, og indkvartering kan klares ved at maile Roberto Chavarro på mail:
rogitama@gmail.com
eller pr.telefon +57 038 3003834649

Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 22. juli 2012
Hits: Billedet har været vist 1323 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.055 sek.
til toppen