Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Tejst - (Cepphus grylle) - Black Guillemot
Fugleart (IOC): Tejst (Cepphus grylle) Black Guillemot - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Sejerø, Danmark
Dato: 26. maj 2012
Billede info: Jeg vil gerne med dette billede opfordre Zoologisk Museum til at overveje at ændre inskriptionen på ringene. Hvis tallene blev sat med mindre typer og drejet 90 grader og dertil printet fire - fem steder på ringen, hele vejen rundt, ville det være meget lettere at lave foto-aflæsninger af de ringmærkede fugle.
Billede opsætning: Nikon
Fotograf: Johannes Christian Harbou, Danmark
Uploadet den: 9. juni 2012
Hits: Billedet har været vist 1161 gange.
DK List Ranking: Set af 846 ud af totalt 1449 personer!Kommentarer:

Johannes Christian Harbou skriver lørdag 9. juni 2012 kl. 11.10
Blot en tilføjelse: Hvis man drejer numrene 90 grader, som jeg foreslår i billedteksten, så vil man måske få et problem med de mange cifre, der indgår i numrene. Også selvom man brugte mindre sats. Men, man kan jo også bruge bogstaver eller en kombination af bogstaver og tal. Jeg synes, det ville være værd at overveje, fordi jeg ret ofte støder på fugle med ring som i så fald ville være lette at fotoaflæse. Billedet her er i øvrigt et udsnit af et billede af to tejster, som også er lagt op her på Netfugl i dag. De to billeder blev lagt op sammen (men ikke præsenteret sammen) for at rette vedkommende kan få et indtryk af, hvad digital teknologi egentlig kan.


Johannes Christian Harbou skriver lørdag 23. februar 2013 kl. 11.31
Denne tejst er blevet indkredset af ringmærkeren, Hans Frederiksen, til at være en af ti tejste-unger, der blev mærket den 19. juli 1992.

Tejsten var altså sidste sommer nået op på en alder af 20 år.

Af dette billede (og andre jeg optog samme dag) kan man se talkombinationen 5454 - som ligger i enden af det 7-cifrede tal. Det allersidste tal i kombinationen kan man ikke se på nogle af billederne.

Hans Frederiksen fortæller imidlertid, at alle ringe fra XX54540 til XX54549 blev anvendt samme dag.

Hans Frederiksen oplyser også, at alle genmeldte tejster på Sejerø har været ringmærket på øen. Det vil sige, at tejsten er særdeles stedfast - og altså vælger at yngle det sted, hvor den kom til verden. Hvilket i og for sig gør bestanden ekstra sårbar.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.162 sek.
til toppen