Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Lille Skrigeørn - (Clanga pomarina) - Lesser Spotted Eagle
Fugleart (IOC): Lille Skrigeørn (Aquila pomarina) Lesser Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2cy
Lokalitet: Karlsbjerg, Dråby, Djursland, Danmark
Dato: 2. juni 2012
Billede info: Se flere fotos på BirdsDK.
Billede opsætning: Canon EOS 50D + Canon EF 500/4.0L USM
Fotograf: Kent Olsen, Danmark
Uploadet den: 3. juni 2012
Hits: Billedet har været vist 2586 gange.
DK List Ranking: Set af 405 ud af totalt 1502 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Troels Leuenhagen Petersen skriver mandag 4. juni 2012 kl. 16.30
Hej Kent,

Herligt foto.

Båndingen af armsvingfjerene er ret fin, af en 2K Lille Skrigeørn at være. De mørke bånd synes klart tyndere end de lyse "mellemrum" - en karakter som umiddelbart passer bedre på Stor Skrigeørn i juvenil og 1st immaturdragt (omend Stor Skr. har bånding tydeligst på midten af fjeren - ikke jævnt fordelt på fjeren som på dit foto).

Forsman nævner armsvingfjersbåndingen som "The single most reliable id. character in these three (brown aquilas, red.)". Men holder denne karakter hos din fugl? Ikke hvad angår båndenes bredde, vil jeg mene.

Men alt andet - hoved, næb, knoplet, håndsvingfjer, proportioner - peger jo på Lille Skrigeørn, så jeg betvivler slet ikke bestemmelsen - synes bare at det var så iøjnefaldende.

Bedste hilsner
TLPKlaus Malling Olsen skriver mandag 4. juni 2012 kl. 17.00
Ved bestemmelse af skrigeørne bør man tage flere hensyn, der inkluderer såvel størrelse, jizz, flugt og enkelte dragtkarakterer.
Hvad angår svingfjerenes båndning varierer den tydeligvis hos Lille Skrigeørn, se f.eks. diskussion omkring en lysere fugl primo maj 2011 i Skagen.
Der er min opfattelse, at stor Skrigeørn aldrig vil vise så tydelige tværbånd somman her ser. Stor Skrigeørn har typisk båndene svagere, og ofte er fjerens yderdel næsten utegnet. Lille Skrigeørns tværbånd går ud til spidsen af fjeren -som det ses her.

Fuglens ret klejne udseende - med ret korte fingre for en ørn, og et slankt hoved med lille næb - siger Lille Skrigeørn, og det gør tegningen på krop og undervingedækfjer. Så en helhedsvurdering - fremfor focus på et enkelt kendetegn - er tit vejen frem til en pålidelig feltbestemmelse.


Troels Leuenhagen Petersen skriver mandag 4. juni 2012 kl. 20.20
Klaus, det var jo netop det, jeg skrev.

Jeg havde indtil i dag bare det indtryk, at netop armsvingfjersbåndingen var relativt mindre variabel hos juvenile og immature skrigeørne, end de gængse kendetegn, og derfor var en god karakter. Mit indlæg skulle ikke lægge op til diskussion af fuglens bestemmelse (som vi alle er enige om), men til diskussion af én karakter som på nærværende fugl er en smule anderledes end Dick Forsman beskriver hos 1st imm. Lille Skrigeørn.


Klaus Malling Olsen skriver mandag 4. juni 2012 kl. 23.59
Nemlig Troels

Vi er slet ikke uenige. Og med mange gode fotos på Netfugl og diskussioner omkring svingfjerenes bånding som feltkarakter, kan enhver med interesse for avanceret feltornitologi jo selv danne sig sine indtryk.

Men hvis man ud fra mit indlæg kan tyde, at jeg ikke er 100% begejstret for bestemmelse udelukkende baseret på noget, man dårligt ser i felten, er man nok på rette spor:)


Troels Leuenhagen Petersen skriver tirsdag 5. juni 2012 kl. 09.23
Tak Klaus. Dét er vi enige om. Jeg er naturligvis heller ikke på jagt efter én "clinching charachter", men vil gerne bare have styr på de (mange) karakterer, de skrappe bruger - både i feltstudier og fotogranskninger.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.045 sek.
til toppen