Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ssp. michahellis?
Lokalitet: Gilleleje havn, Danmark
Dato: 4. december 2004
Fotograf: Joakim Engel, Danmark
Uploadet den: 7. december 2004
Hits: Billedet har været vist 2371 gange.
DK List Ranking: Set af 1256 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 8. december 2004 kl. 10.47
Close but no cigar! Fuglen er drilsk ved at være meget hvidhovedet og have gule ben. Mne desværre: helt hvid spids på yderste håndsvingfjer, stor hvid plet på næstyderste og begrænset set på ca. hsf 6 er for lidt sort til en Middelhavssølvmåge. Denn burde have meget mindre - om nogen - hvid plet på den næstyderste (den fjer, der plejes på billedet), normalt sort plet yderst i yderste håndsvingfjers hvide spids samt bredere sorte markeringer på de inderste synglie håndsvingfjer. Tror derfor på Sølvmåge af den gulbenede variant (ofte benævnt "omisssus"). Denne stammer overvejende fra østlige Østersø, hvor mågerne generelt har finere, mørke hovedtegninger end i Nordvesteuropa.


Joakim Engel skriver onsdag 8. december 2004 kl. 11.03
Ihh altså - jeg bliver sindsyg af de måger. Fra nu af kalder jeg hele lortet havmåger og koncentrerer mig om mere letbestemmelige arter som silkehale og gærdesmutte!;o) Tak for præcist svar Klaus - vi leder videre - iovrigt da også meget sjovt bare det at man kan se at en fugl kommer fra et bestemt område! Ses derude :o)


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 8. december 2004 kl. 11.22
Ja, det kompleks kan drive én til vanvid! men en fordel ved måger er, at de er lette at se og dokumentere, da de er store, almindelige og ikke gemmer sig i buske.... Så fortsæt med at studere og dokumentere dem. De egner sig vældigt godt til web-diskussioner i de lange, mørke vinterdage indtil noget mere ophidsende og eksotisk dukker op. Som det unævnelige, lille hvide narcissistiske bæst, der lige nu holder hof i en svensk fiskerihavn.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.053 sek.
til toppen