Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gul Vipstjert - (Motacilla flava) - Western Yellow Wagtail
Fugleart (IOC): Gul Vipstjert (Motacilla flava) Western Yellow Wagtail - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: "Sort / hvid" 1K - "Black & white" 1cy
Lokalitet: Ziway, Etiopien
Dato: 27. september 2011
Billede info: Interessant sort/hvid Gul Vipstjert som bl.a. viser meget grå overside.
Desuden var kaldet meget interessant, idet det for mig lod præcis som Lutea. Faktisk kunne jeg sammenligne kaldet direkte med bl.a. 2 Lutea, 1 Beema og mange Feldegg.
Da Lutea langt oftere end f.eks Beema giver "grove" Citronpvipstjert lignende kald er det nærliggende at tro denne fugl kan være en Lutea. Men af gode grunde umuligt at sige med sikkerhed!

En fugl som denne vil helt sikkert lede tankerne hen på Citronvipstjert hvis den dukkede op i f.eks. Danmark på denne årstid!

Det kan måske heller ikke afvises at fuglen her skulle være en Citronvipstjert, hvis de kan se sådan ud - blot vil det så undre mig at jeg aldrig ser klassiske Citronvipstjerter i Etiopien, men ofte ser gule vipstjerter som fuglen på billedet her!
Billede opsætning: Canon 7D + 400/5,6
Fotograf: Thomas Varto Nielsen, Danmark
Uploadet den: 17. oktober 2011
Hits: Billedet har været vist 1194 gange.
DK List Ranking: Set af 1056 ud af totalt 1497 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 8. februar 2013 kl. 18.38
En interessant fugl, der har flere citronvipstjert-karakterer som lys tøjle, tilsyneladende lys krave omkring øredækfjerene (dog svag, men det ses hos Citronvipstjert) og tilsyneladende helt sort næb.
Fuglen ser ret langbenet og korthalet ud med lyse flanker, hvilket kunne pege på Citronvipstjert af racen werae, der er regelmæssig trækgæst i f.eks. Israel, og som bør kunne nå Ethiotien.


Thomas Varto Nielsen skriver fredag 8. februar 2013 kl. 21.48
Det er absolut en af de bedre Citronvipstjert-kandidater jeg har set i Etiopien og tanken om at det sagtens kunne være en Citron har strejfet mig flere gange. Især efter en 1K Citronvipstjert (med lys pande og komplet indramning af øredækfjer - 3.fund i Etiopien) blev set og fotograferet af en gruppe fra Sunbird ved Lake Awassa, lidt over 100 km fra Ziway i November 2011.

Grunden til at dette billede blev oploadet som Gul Vipstjert var at der er enkelte ting der ikke helt passer på Citronvipstjert.
I felten og på de ca 60 originale fotos ses at fuglen har lys basis af undernæb (virker dog helt sort på nogle fotos), indramning af øredækfjer er ikke komplet og panden er mørk. Tøjlen var overvejende lys, men mørk i visse vinkler.
Formen afveg tilsyneladende ikke fra de gule vipstjerter den sås med, bl.a. 2 Lutea. Som nævnt kaldte fuglen som netop disse Lutea.

Hvis der fandtes et Sjældenhedsudvalg i Etiopien ville jeg sikkert prøve at sende den ind...:)


Jan Jörgensen skriver fredag 8. februar 2013 kl. 22.46
Topparna på mellersta och större täckare är väl i smalaste laget för en citron vid den angivna tiden. Slitaget på topparna är inte så omfattande att det skulle påverka intrycket av de ovan nämnda, eller...


JanJNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.081 sek.
til toppen