Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Måge sp. - (Larus sp.) - Gull sp.
Titel / info: 4K? Kaspisk Måge
Lokalitet: Nexø Havn, Danmark
Dato: 4. juli 2011
Billede info: Galleriet har mange kaspiske måger, men kun meget få sommer-fugle. Yderligere er 4k-fugle stort set fraværende.
Aldersbestemmelsen af denne fugl kan måske være interessant, da jeg har fået forslag om, at det kunne være en 3k-fugl pga. dækfjer og manglende apikalpletter.
Jeg er ikke selv måge-ekspert, men fandt følgende billede af en ringmærket 4k-fugl, som understøtter aldersbestemmelsen til 4k. Men måske bør den kaldes 3-4k?
Fotograf: Torben Sebro, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 20. juli 2011
Hits: Billedet har været vist 1652 gange.Kommentarer:

Jan Jörgensen skriver onsdag 20. juli 2011 kl. 11.02
Hi Torben.

Jag kan ha fel, men om man bortser från det mörka ögat, blir intrycket mer av en gråtrut (argentatus), jizzen till trots.
Med vetskap om variation, även gällande vissa kaspiska och deras näbbstorlek/form, tycker jag att din fågel har en näbb som för tanken till gråtrut, i första hand kort, i andra hand med 'svullen'
Vi kan stoppa där och istället undra om du har fler bilder - kanske någon där man ser den utbredda vingen?

MVH
JanJ


Torben Sebro skriver onsdag 20. juli 2011 kl. 19.47
Hej Jan

Ja, så er aldersbestemmelsen jo selvfølgelig en tand mere underordnet. Ovenfor glemte jeg det nævnte link. Det kommer her - for god ordens skyld: http://daarruud.home.xs4all.nl/polen/cachinnans4y.html.

Mht. bestemmelsen:
Øv, jeg troede at jeg havde en god sag her :-). Men du kan sagtens have ret. Jeg er først for nylig begyndt at kigge nærmere på de store måger, og jeg synes faktisk, at det er uhyggeligt svært. Så jeg skal absolut ikke gøre mig klog, hvis du siger, at det er en sølvmåge.

Min oplevelse af fuglen var, at den skilte sig tydeligt ud fra de omkringstående sølvmåger i sin generelle fremtoning (form og næb mv.), men jeg er måske bare blevet forført af det mørke øje til at se noget, som ikke er der.

Jeg har desværre ikke billeder, der viser noget andet end her, og jeg kan heller ikke selv føje noget til.

Mvh. TorbenNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen