Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Løvsanger - (Phylloscopus trochilus) - Willow Warbler
Fugleart (IOC): Løvsanger (Phylloscopus trochilus) Willow Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Løv/gransanger hybrid
Lokalitet: Lorup Skov, Danmark
Dato: 2. maj 2011
Billede info: Løv/gransanger hybrid? Lorup Skov 2. maj 2011. Jeg vil gerne forhøre mig i Forum, fuglebestemmelse med link til dette foto.
En mærkelig sang fra formodentlig en alm. løvsanger. Den blev hørt fra 0930-1000 og senere fra 1315-1430 i et blandet løvskovsstykke med rel. unge, 6-8 m høje træer. Jeg har taget en række fotos af fuglen og de ligner en alm. løvsanger: Brunlig hoved og ryg, lys underside med gulligt bryst og ret gullig undergump. Svag gullig øjenbrynsstribe og lyst orange næb, sort øje og lyse rødbrunlige ben. Sider svagt stribede. Rel. lange vinger. Sangen derimod var meget atypisk: Den bestod af 3 omtrent lige lange dele afsunget på 3 sek., en kort løvsangerindledning (ti-hi-hi-hi-hi), en skarp og hård bogfinkeagtig strofe (zit-zit-zit) og en knitrende gærdesangeragtig afslutning. Denne sang blev flittigt sunget i al den tid jeg var på stedet med en afstand ml. sangen på 10-15 sek. Jeg ved ikke om der er forskel på nordlig og sydlig løvsangers sang, og denne sang har jeg aldrig hørt før. Jeg har lyttet på en del iberiske gransangere på nettet, men de stemmer ikke med denne sang. Er der nogen der har et godt bud??
Billede opsætning: Nikon D300, AF-S Nikkor 70-300 mm
Fotograf: Christian Martin Glahder, Danmark
Uploadet den: 4. maj 2011
Hits: Billedet har været vist 1320 gange.
DK List Ranking: Set af 1062 ud af totalt 1460 personer!Kommentarer:

Jens Lind skriver onsdag 18. maj 2011 kl. 22.16
Hej Christian

Afvigende sang fra løvsanger er beskrevet før, bl.a. fra Texel i Holland (Dutch Birding 20,2 pp 70-73; 1998).
Fuglen sang 26/5 - 3/6 1995 og det blev diskuteret om det evt. kunne dreje sig om en afvigende Lundsanger. Fuglen blev fanget og det drejede sig om en Løvsanger med typiske mål. Fuglen dog beskrevet som noget slidt og grålig.
Sangen er beskrevet som 12 rytmiske, monotone staccato gentagelser i samme tonehøjde (4,5 kHz) og uden nogen lighed med sang fra Løvsanger. Sonogram foreligger.
I Drehnte-området (ligeledes Holland) sang iøvrigt 1964-67 3 uidentificerede 'phylloscopus'er', hvoraf den ene havde stærk lighed med Texel-fuglen på sonogram. Denne fugl udviste ligeledes et noget gråligt indtryk.

Mange hilsener

Jens LindNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.285 sek.
til toppen