Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Titel / info: Formodet hybrid Gransanger x Løvsanger
Lokalitet: Keldby, Møn, Danmark
Dato: 12. april 2011
Billede info: Fuglen har opholdt sig på stedet siden 07.04 ivrigt syngende dagligt. Veksler regelmæssigt mellem perfekt, fuld Løv- og Gransanger-sang, men nok med en lille overvægt til Gransangerens. Enkelte gange hørtes en blanding i samme sangpassage. Kald hørtes desværre ikke på noget tidspunkt.
Opholder sig mest i en lille birkelund, hvor den flytter meget omkring også i højden, men er også tit inde i en tæt, højstammet granlund.
Dragt og facon er overvejende som Gransanger med kort, ret tyndt næb, mere afrundet hoved end Løvsanger, men med rimelig lang vingeprojektion som hos denne. Benfarve brunlig - rødbrun, svagt pink i nogle belysninger, næsten sort i andre.
Helhedsfarven på oversiden grålig-oliven, ret kontrastløs. Undersiden smudsiggrå med antydning af gulligt på strube og brystsider og svagt buff på nedre flanker og undergump i nogle belysninger. Øjenbrynstriben svag. Kort, buff og næsten utydelig bag øjet, lysere, svagt gullig og lidt skarpere foran. Den har en markant, iøjnefaldende, gullig-hvid øjenring, brudt i siderne af den svagt mørkere øjenstribe.
Kinden ret ensfarvet mørk som forryggen (i direkte sollys dog med lidt lysere central del)og kun svagt indrammet bagtil og nedad.
Udseendet er således meget Gransanger-lignende, bortset fra vingeprojektionen og den til tider lidt lysere centrale del af kinden.
Billederne er taget i lav sol kl. 18-19.
Fuglens skiftende sang er også optaget.
Billede opsætning: Canon EOS 50D med Canon 400mm/5,6
Fotograf: Per Schiermacker-Hansen, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 14. april 2011
Hits: Billedet har været vist 1044 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.143 sek.
til toppen