Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Østlig Turteldue - (Streptopelia orientalis) - Oriental Turtle Dove
Fugleart (IOC): Østlig Turteldue (Streptopelia orientalis) Oriental Turtle Dove ssp. agricola - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Godavari Bothanical Garden, Kathmandu Valley,, Nepal
Dato: 4. marts 2011
Billede info: I lighed med meena har agricola, somer yngle(stand)fugl i Himalaya hvide spidser på halefjerene. Bemærk dog, at spidserne på de mellemste halefjer er gråtonede. Hvorvidt dette også er tilfældet hos meena? Hér er et felt, der kunne undersøges nærmere.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 23. marts 2011
Hits: Billedet har været vist 2038 gange.
DK List Ranking: Set af 255 ud af totalt 1489 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Michael Westerbjerg Andersen skriver onsdag 23. marts 2011 kl. 12.11
Meens har stort set ikke hvide spidser på de mellemste halefjer. Spidserne ER lysere, men kontrasten er ikke skarp, og det lyse/hvide område er langt mindre end på de øvrige halfjer. farverne flyder sammen. På dit billede af agricola er kontrasten mellem det hvide og øvrige del af fjeren på de to centrale halefjer, nærmest tydeligere end hos meena...

Det betyder, at man ikke ser den samme tydelige kontrast mellem det hvide på spidsen og resten af halefjeren som på de øvrige halefjers spidser.

Således fremstår de to centrale halefjer hos meena ensfarvede - og er nærmere mere brun- end gråtonede.

Helhedsindtrykket af de to centrale halefjer hos meena, vil således fremstå mere ensfarvede end på dit billede af agricola - synes jeg... Så pointen må være - hvis der er nogen pointe, at HVIS man ser så tydelige kontrast på de mellemste halefjer (som på dit billede), er det sandsynligvis ssp agricola.

Mvh/Michael


Michael Westerbjerg Andersen skriver onsdag 23. marts 2011 kl. 13.26
Lige en gang til for prins Knud…

Jeg skrev det for hurtigt.

Halespidserne (BORTSET fra de mellemste) hos både meena og agricola, fremstår tydeligt lyse/hvide i kontrast til øvrige del af halefjeren.

Hos både meena og agricola er udbredelsen/feltet af det lyse på de centrale halespidser MINDRE end på de øvrige halefjer. Mindst hos meena!

MEN.

Centrale halefjer: Især hos meena er kontrasten ikke skarp; farverne flyder nærmest sammen (og de centrale halefjer vil så nærmest fremstå ensfarvede). Dette indtryk forstærkes yderligere desto mere slidte halefjerne bliver.

Den lyse/hvide andel af fjerspidsen er som nævnt MINDRE end hos agricola. Hos en meena ser man næsten intet lyst/hvidt på de centrale halefjer; især tydeligt når de flyver – men også på siddende fugle.

På KMOs billede af agricola er kontrasten mellem det hvide og øvrige del af de centrale halefjer tydeligere end hos meena.

Således fremstår de centrale halefjer hos meena ensfarvede, og nærmere brun- end gråtonede. Så Klaus har måske fat i noget desangående; jeg vil kigge ekstra godt på meena når de ankommer...

Så pointen må være - hvis der er nogen pointe!

HVIS man ser så tydelige kontrast på spidserne af de mellemste halefjer (som på KMOs billede), er der sandsynligvis tale om ssp agricola.

Mvh/MichaelNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen