Beskrivelse: Fuglens kald, var et typisk tristiskald - et blødt Dyye, som i øvrigt ligger meget langt fra den typiske Abietinnus' kraftfulde PIV.
mvh. Thomas W. Johansen
Fuglen her ligner godt nok en af østlig oprindelse, og er det nok også. Men vi bør udvise forsigtighed med bestemmelse af denne type i Danmark, da der er glidende overgange imellem Tristis og Abietinnus. Fuglen her bør rettes til Tristis-type eller lignende.
Mvh RS
Der synes af være lidt olien i dragten, især ved vingeformenten og lidt nede på ryggen. Sådanne fugle plejer vi i felten at tage som "abietinus/tristis", hvilket er lig med Gransangere af nordøstlig oprindelse. Man ser ret mange sådanne i oktober, og deres kald varierer fra vestlige Gransangeres typiske "djeei" og over mod det entonede kald, der forbindes med tristis, og som i reglen kaldes for "kyllingekaldet".
Der er fortsat diskussion om, hvorvidt tristis med sikkerhed kan bestemmes i felten. De Gransangere, jeg har set indenfor tristis vinterkvarter (Indien, Nepal) har alle været mere gråbrune end denne, uden de lidt ujævne oliventonede klatter, og har i øvrigt haft sort næb og ben. Sådanne fugle, der helt mangler oliven eller grønt i dragten, har ret tydeligt lyst øjenbryn, ofte tendens til lyst vingebånd samt det entonede kald, mener jeg godt kan kaldes for "tristis" under gode observationsbetingelser. Denne fugl falder dog ikke ind under denne kategori, men spændende er den.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.