Startside Leica Noctivid - ny kikkert fra Leica I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gransanger - (Phylloscopus collybita) - Common Chiffchaff
Fugleart (IOC): Gransanger (Phylloscopus collybita) Common Chiffchaff ssp. tristis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Sibirisk Gransanger
Lokalitet: Blåvand Fuglestation, Danmark
Dato: 13. oktober 2010
Billede info: Tyve minutter efter mærkningen af efterårets anden Hvidbrynede Løvsanger, sad denne Gransanger i garnet i fyrhaven. Karakterer: fesenfarvet gransanger, intet synligt gult i dragten, men gult i armhulen (axillaries). Øjenbrynet var utydeligt og blegt brunhvidt. Ben og næb helt mørke bortset fra allerinderste del af undernæbbet, som var en smule gulligt. Kinden fremstod rustbrun (sås også i felten efter fuglen blev sluppet). Et svagt vingebånd (på større dækfjer / GC) var tydeligt i hånden, og lige netop synligt i felten. Fuglen hørtes ikke kalde.

Da jeg mærkede den første tristis forleden begik vi den fejl, kun at tage billeder foran den grå mur, hvorfor især rygfarven blev overdrevet grønlig. Derfor udtrykte enkelte læsere af Blåvandsbloggen let skepsis, hvilket er forståeligt nok ud fra billederne. I hånden og i felten oplevedes den dog klart andeledes end alle andre Gransangere, jeg har set, ligesom kaldet ikke var et stigende Gransangerkald, men et fladt piiiv.
Billede opsætning: Nikon D70s
Fotograf: Troels Leuenhagen Petersen, Danmark
Uploadet den: 13. oktober 2010
Hits: Billedet har været vist 2213 gange.
DK List Ranking: Set af 1089 ud af totalt 1423 personer!Kommentarer:

Ole Zoltan Göller skriver onsdag 13. oktober 2010 kl. 19.19
Den er jo lige i skabet! Den varme kind, gråbrun isse og ryg, smudsig undersidde (særligt på brystsiden) og øjenbrynsstribe uden det mindste gult, og ikke mindst kyllingekaldet er afgørende kendetegn! Det er svært at se om der er grønt i skulderregionen (på min skærm), men det er øvrigt ligegldigt, da der fint må forekomme oliven på skulder og gump. Næbbet ser også fint ud, med kun lyst på skærefladen. Den ville jeg godt have set i hånden. Tillykke - en fed fugl!
OZG


Troels Leuenhagen Petersen skriver onsdag 13. oktober 2010 kl. 19.25
Tak, OZG. For en god ordens skyld vil jeg lige pointere at netop denne fugl ikke hørtes, men at den første jeg mærkede (11. okt) kaldte med kylllingekald da jeg slap den.
TLPNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.099 sek.
til toppen