Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Falk sp. - (Falco sp.) - Falcon sp.
Titel / info: Stroppefalk
Lokalitet: Århus Havn, Danmark
Dato: 28. november 2009
Billede info: Giv et bud ....

Mvh..Rene Rantzau
Fotograf: Lars Adler Krogh, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 9. december 2009
Hits: Billedet har været vist 4178 gange.Kommentarer:

René Rantzau skriver onsdag 9. december 2009 kl. 16.27
Billedet er taget af Lars Krogh (LAK)


Peter Sunesen skriver onsdag 9. december 2009 kl. 18.55
Ligner for mig mest en gammel hun Berber, men "the dark carpal crecent" er ikke tydelig nok (?) Ellers er en atypisk sparsomt markeret (flanker og bug) Vandrefalk en mulighed.
Jizz tyder ubetinget mest på disse to arter.
Gad vist hvad jeg ville have gjort hvis det var et gættebillede i det nu desværre hedengangne Monthly Marathon (en storartet engelsk gættefugl-konkurence som kørte i flere årtier i B.B).
Ville nok have ringet til Lars Johnson (fantastisk til jizz) og Dick Forsman (fantastisk track-record mht. falke/rovfugle bestemmelse)for at høre deres mening.

Gad vist hvad den hjemlige skare af garvede feltbisser siger: Alex Büring, Gert Østerby, Knud Pedersen???

Mvh.

Peter


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 9. december 2009 kl. 19.53
Rene m.fl. snakkede allerede meget om fuglen, da vi var i Århus for nogle uger siden. fuglen var tydeligvis meget lille, ala lille han Vandrefalk, hvilket passer fint på Berberfalk. Fuglen havde dog stropper, hvorfor man aldrig kan udelukke at noget "andet" er inde over. Den ret varmt rødtonede underside må skyldes lavt sollys. Efter at have checket en del fotos af Berberfalk synes jeg dog, at håndsvingfjerenes spidser er ret brede, ala Lannerfalk. De fleste Berberfalke har smallere sort spids med tværbånd næsten ud til spidsen, men materialet er ikke stort. På et par fotos, som Rene venligst sendte ser oversiden desuden ud til at være lidt mørkere end jeg ville have forventet hos Berberfalk. Men den lille størrelse viser at der er meget vandre-berber i den, evt. med gener fra Lannerfalk. Dette er - som altid - et synspunkt, der gerne må diskuteres.


René Rantzau skriver torsdag 10. december 2009 kl. 20.57
Som klaus skriver er falken ikke rødtonet men ganske lys på undersiden, dertil skal tilføjes at vingerne virkede ganske korte og brede...nærmest due agtig og ydermere var den en ganske forfærdelig jæger hvilket den gav bevis for flere gange. Vi FA-LAK-JSH-ABK-RR er af samme opfattelse som de øvrige kommentare at der må være en stor del Berber falk og måske noget mere i kalorius...? men anyway en rigtig fed fugl selv med stropper...Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.040 sek.
til toppen