Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1cy
Lokalitet: Stigsnæs, Danmark
Dato: 25. september 2009
Billede opsætning: canon eos 40d + 300mm 1.4 con
Fotograf: John Pedersen, Danmark
Uploadet den: 26. september 2009
Hits: Billedet har været vist 3584 gange.
DK List Ranking: Set af 665 ud af totalt 1492 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Carl Christian Tofte skriver lørdag 26. september 2009 kl. 10.43
Hej John
Jeg så den 15. september en udtrækkende steppehøg ved Nabben, som muligvis kunne være identisk med dette individ. Dén fugl bestemte vi udfra fotos som var taget af Tommy Holmgren på Ljungen få minutter tidligere (vi - David Etherius, Erik Mølgaard mfl. - så den på meget lang afstand). Den havde en tilsvarende vingeskade og i lighed med denne fugl meget stor hvid øreplet. Halskraven på dit foto ser meget ud til at have samme farve som bugen. Til gengæld er den jo utroligt skarpt afsat, hvilket jeg ikke synes stemmer så godt med hedehøg. Jeg opfatter bagkant af hånd som lysere end båndene inde på håndfladen - endnu et steppehøgetræk. Alt i alt hælder jeg til steppehøg. Egentlig er det kun halskravenns farve og det ret udbredte hvide kindfelt som i mine øjne kan pege på hedehøg.
Prøv at gå ind på artportalen.se under fugle og find stäpphök i Tommy Holmgrens billedgalleri og se hvad du synes.
Det er i øvrigt et superbillede du har taget!


Anni og Peter Nielsen skriver lørdag 26. september 2009 kl. 10.47
Der mangler sort bagkant på håndens underside, en drålig farve dominerer. Fingrene er lysegrå. Vingen er på det nærmeste trekantet – den smalle hånd er tydeligt ”indsuget” bagtil - og vingerne virker spidse. Halskraven afgrænses bagtil af et bredt mørkt felt (halstørklædet), der dog godt måtte have strakt sig ned over halsens sider også, men alligevel, forsigtigt: 1k Steppehøg.

Smukt billede.

Vh/Peter


John Pedersen skriver søndag 27. september 2009 kl. 07.15
jeg vil sige tak, for den uddybene forklaring, jeg kan forstå at det er svært at artbestemme denne fugl, steppehøg ville jeg ikke gætte på, pga halstørklædet er for kort!


Tommy Holmgren skriver tirsdag 29. september 2009 kl. 17.10
En perfekt steppehøg skulle jag vilja säga. Teckningen i handen med diffust gråsvart längs bakkanten, bredare vit "bumerang" som omgärdar knogen samt ett halstørklæde och smalt halsband som ser perfekt ut för steppehøg. Jämför t ex med Björn Dellmings underbara bilder på: http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/images/swe/birds/2009/large/169963.jpg
Det ser faktiskt ut att vara samma fågel som passerade över Skanörs ljung kl. 12.46 den 15/9 och som sedan trækkte ut norr om Falsterbo fyr kl. 12.51.


Knud N. Flensted skriver tirsdag 29. september 2009 kl. 18.35
Artsnavn ændret til SteppehøgNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.027 sek.
til toppen