Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Fregatstormsvale - (Pelagodroma marina) - White-faced Storm Petrel
Fugleart (IOC): Fregatstormsvale (Pelagodroma marina) White-faced Storm Petrel ssp. maoriana - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Hauraki Golf udfor Auckland, New Zealand
Dato: 27. november 2002
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 28. juni 2004
Hits: Billedet har været vist 3542 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 29. juni 2004 kl. 22.22
Hauraki golfen udfor Auckland er hot-spottet for de, der vil se Fregatstormsvale. Man sejler med rutebåden fra Auckland til Tryphana på Great Barrier Island, og når man er ude i rum se efter et par timers sejlads er man der.
Fuglene adfærd er overmåde typisk. På afstand aner man først ikke havd det er - stormsvalerne ligner små stykker pap, der svæver ca. 10 cm. over vandet! Når man kommer tættere på ser man, at de nærmest svæver over bølgetoppene, og kompenserer for dalende højde ved at sparke sig frem over overfladen! Herefter svæver de på let bøjede vinger indtil næste spark, men undertiden tager fanden ved dem og de flyver i kast fra side til side med få, hurtige vingeslag på perfekt havfuglemanér. Vi så ca. 300 på nævnte dag, og desuden en del Black Ptrel, Buller´s Shearwater, Cook´s Petrel og mængder af Fluttering Shearwater ganske tæt på båden.
Hvis man er hooket på havfugle er dette en oplevelse man bør unde sig. Den kan passende kombineres med besøg på syd-øen og Cookstrædet for andre arter samt de store - albatrosserne, som man ikke ser ved Auckland. Og så er der jo de nyligt opdagede New Zealand Stormsvale, der skal ses længere nordpå - det er en historie, der ikke var opfundet i 2002.
Til gengæld må man overleve de noget sterile landbrugsområder, man passerer i timer under transporterne 8med solsort, sangdrossel, grønirisk og bogfinke som karakterfugle) samt den sædvanlige mængde af overvægtige kvinder, der i nogen grad opvejes af de rigelige mængder får....


Jeff Price skriver torsdag 1. juli 2004 kl. 20.10
Klaus,

Du skriver:

"den sædvanlige mængde af overvægtige kvinder, der i nogen grad opvejes af de rigelige mængder får...."

Hmmmm...? Som gamle skotte giver jeg dig ret. Der er jo også langt til New Zealand....Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen