Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sølvmåge / Amerikansk Sølvmåge sp. - (Larus argentatus / Larus smithsonianus sp.) - Herring Gull / American Herring Gull sp.
Lokalitet: Sandavágur, Vágar, Færøerne
Dato: 7. september 2009
Billede info: Denne meget mørke sølvmåge blev obset i kort tid i Sandavági. Den skilte sig ud ved at være meget mørkere end de øvrige sølvmåger, groft vatret over - og undergump og sort hale.

Kan dette være en amerikansk sølvmåge?
Billede opsætning: Nikon
Fotograf: Rodmund á Kelduni, Færøerne
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 8. september 2009
Hits: Billedet har været vist 1988 gange.Kommentarer:

Søren Kristoffersen skriver onsdag 9. september 2009 kl. 09.59
Mit umiddelbare indtryk er 1k smith. Men det ville selvfølgelig have været rart med fotos af undergump, spredt hale samt kropsfarve – og dét i en lidt bedre belysning.

Grunden til det, efter min mening, ligner en smith er følgende kombination af karakterer:

Næsten massivt sorte tertialer, mørk overgump, hvor der tydeligt er mere mørkt end lyst. At overgumpen er mere plettet end stribet diskvalificerer ikke Amerikansk sølvmåge. Mørkt helhedsindtryk (her er der taget forbehold for belysning), samt helt sort hale, tilsyneladende, uden lyst på ydersiderne. De ensartede, mørke store dækfjer, som danner et ubrudt mørkt bånd er en god hjælpekarakter.

Bedste hilsner
SKrRodmund á Kelduni skriver onsdag 9. september 2009 kl. 22.17
Mågen blev obset igen i går, desværre i dårlige vejrforhold, men der blev dog taget notis af følgende i felten i direkte sammenligning med 1k Sølvmåger, mågen viste mættet "koldt" gråbrunt bryst og underside med en lysere og ret grovt vatret undergump, mågen virkede i forhold til de øvrige Sølvmåger marginalt større, (her kan afstanden dog spille en smule ind, da den var noget tættere på end de øvrige måger)og håndens lyse felt virkede mindre og var tydeligt mørkere i farven end på de omkring flyvende Sølvmåger.
Alt tyder vist på Færøernes første smith, der vil dog forsat blive søgt efter mågen i området de kommende dage.

Dbh.
Rodmund.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 9. september 2009 kl. 22.29
Jeg har set yderligere fotos af fuglen, hvor det ses, at undersiden virker helt uplettet mørk. Dette er en yderligere god smithsonianus-karakter, da danske "wannabees" har haft mere uregelmæssigt mørkspættet underside, der mere er li linie med meget mørke argenteus-Sølvmågers. Fuglen ser altså fin ud for smithsonianus, men forsøg gerne at få endnu mere detaljerede fotos af undersiden.


Sebastian Klein skriver onsdag 9. september 2009 kl. 22.42
Jeg glæder mig til at se flere fotos af fuglen, som da umiddelbart ser meget interessant ud.
7/9 er dog (mig bekendt?) et meget usædvanligt tidspunkt for et europæisk fund af Amerikansk Sølvmåge, men der sker jo mærkelige ting ind i mellem...Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.049 sek.
til toppen