Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Eurasian Crimson-winged Finch (Rhodopechys sanguineus) - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Mount Aragats, Armenien, Armenien
Dato: 30. juli 2008
Billede info: Karmoisinfinke, der normalt er meget svær og utilgængelig overalt, viste sig i Armenien at være ret let uden forudgående vejvisning. I et større, stenet område med en del græs og småbuske på vejen mod toppen af Mount Aragats kunne man næsten kalde arten for karakterfugl.
Fotograf: Ole Zoltan Göller, Danmark
http://www.ozg.dk/
Uploadet den: 22. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 1604 gange.Kommentarer:

Ole Zoltan Göller skriver mandag 22. juni 2009 kl. 21.37
Ovennævnte landskabsbeskrivelse afviger fra hvad der er normalt for arten ifølge litteraturen. Denne dikterer at arten klart foretrækker vegetationsløse, nøgne klipper, hvilket langt fra var tilfældet i Armenien. Interessant om nogen kan berette om lignende habitatvalg fra Tyrkiet? det kan i øvrigt tilføjes at NB: Taurusjernspurv sås i samme grønne område. Denne foretrækker ligeledes iflg. litteraturen den for Karmoisinfinke beskrevne habitattype uden vegetation.

OZG


Klaus Malling Olsen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 21.47
I Central- og Østtyrkiet så vi flere Karmoisinfinker i forskellige biotoper. Dels i høje bjerge ved vegetationsløse klippepartier, men også på skråninger med spredt græs- og urtebeoksning og småbuske. Der var dog altid klipper, som arten ynder som udkigspost. Dette galdt i øvrigt også Taurusjernspurven, der dog generelt foretrak mere vegetationsfattige områder, dog gerne nær vandløb, hvor den holder til ved lave urepartier på fugtig grund.


Ole Zoltan Göller skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 11.56
I øvrigt en fugl der giver sig til kende ved en overraskende smuk og klangfuld stemme.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen