Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Havesanger - (Sylvia borin) - Garden Warbler
Fugleart (IOC): Havesanger (Sylvia borin) Garden Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Sim Er Hotel, Dogubayazit, Tyrkiet
Dato: 23. maj 2009
Billede info: Havesanger raster i "oasen" ved hotellet Sir Er nær udstedet Dogubayazit - blandt venner "Dogshit" - i det østlige Tyrkiet. hotellets have fungerer som oase for trækkende småfugle, ligesom f.eks. kibbuzerne i Israel - og jeg tør slet ikke tænle på potentialet som ringmærkningslokalitet i træktiden.
Havesanger er jo en ret ukarakteristisk sag - men ukarakteristisk på sin egen karakteristiske måde. Her ses således det stirrende øje i et utegnet ansigt og den grå nakke - og så er jeg ganske kold overfor, at bestemmelseskommentarer af nogle betegnes som gammeldags og sygelige....
Billede opsætning: Canon EOS20 D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 21. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 3806 gange.
DK List Ranking: Set af 971 ud af totalt 1460 personer!Kommentarer:

Hans Pinstrup skriver søndag 21. juni 2009 kl. 22.22
Hej Klaus.
Bliv bare ved med at kommentere. Vi er utvivlsomt mange, som sætte stor pris på, at du øser af din viden.
Vh Hans


Klaus Malling Olsen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 10.07
Hej Hans

Rart at høre at nogle har glæde af kommentarer. Det kan også nævnes, at Havesanger i forhold til andre sangere virker overvægtig - særligt tydeligt når man ser den sammen med phylloscopus´ser. Dette skyldes især den svære krop, det store, afrundede hoved og det tykke næb.
Hvis man har en viden,der kan deles med andre, er det for nogle ret naturligt at dele den. Men måske har nogle af de, der er imod at dele deres viden, ikke ret meget at komme med.


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 11.19
Hej Klaus (och andra).

Jag är övertygad om att en majoritet av seriösa fuglekikker har - mer eller mindre - ett intresse av bestämnings frågor, det faller sig sas naturligt!
Däremot finns det helt klart ett prestige tänkande bland i huvudsak den manliga populationen som i värsta fall utgör ett hinder för en mer fri kommunikation. Självklart är kunskap en förutsättning för att kunna bidra med ett och annat i bestämningshänseende, men det behöver inte alltid vara av 'världsklass'!
Förvånansvärt många detaljer - gällande etablerade karaktärer hos vanliga till mer ovanliga fåglar har - antingen gått förbi - eller inte upptagits av skådare. Anledningen till det kan ju vara många, intresse, tid, förmåga eller lättja (andra gör det, så kan jag bara 'kryssa'?).
En annan anledning kan ju också vara att vissa 'storheter', som tex Klaus (no offence)och flertalet andra hämmar andra skådare dvs, experters kunskapsnivå överträffar - enligt dom själva - deras egen nivå. Man gör inte borts sig frivilligt i skådarleden!
Tack till Klaus och andra för goda kunskaper och att de förmedlar detta!

JanJ


Thomas Søby skriver mandag 22. juni 2009 kl. 12.03
Hej Klaus,

Jeg håber sandelig ikke at du stopper med dine bestemmelseskommentarer. For mit vedkommende læser jeg dem med stor interesse - og synes oven i købet at jeg bliver lidt klogere hver gang.

mvh
Thomas


Mattias Nordlund skriver mandag 22. juni 2009 kl. 17.51
Hi Klaus och andra läsare.

Jag är icke bekant med debatten om att man icke ska kommentera karaktärer på netfugl.

Jag hävdar att KMO och andra kunniga fyller ett väldigt stort behov när ni kommenterar artbestämning av fåglar och KMO mfl skall absolut fortsätta att kommentera.

En bättre pedagog än KMO finns inte i skandinavien och unikt är att KMO förmedlar jizzen på ett ofta oerhört träffande sätt tillsammans med dräktdetaljer. Det finns med andra ord något för såväl den erfarne som nybörjaren att hämta i KMOs beskrivningar.

Fortsätt att kommentera KMO och andra när det gäller hur man artbestämmer fåglar!

Med vänlig hilsen /Mattias


Søren Skov skriver mandag 22. juni 2009 kl. 18.31
Kære Klaus

Jeg og mange andre sætter stor pris på at du kommenterer kendetegn her på Netfugl
etfugls styrke er i mine øjne netop bredden - her er der plads til både at diskutere kendetegn på svære arter og til at lægge flotte fotos frem, der viser glæden ved at se på fugle.
Sådan vil det forhåbentlig blive ved med at være.
Rent personligt har jeg tit nydt dine fine kommentarer, og jeg håber at du vil blive ved med at kommentere kendetegn i årene frem
For dig har glæden ved at se på fugle jo altid været udfordringen ved at kigge på de svære arter. At finde nye kendetegn, flytte græsnerne for hvornår man kan bestemme en fugl - og ikke mindst også at hjælpe andre med bestemmelsen.
En KMO, der ikke kan vise sin glæde ved fuglene ved at sine mange indsigtsfulde kommentarer til kendentegnene vil nærmest være en kastreret KMO. Det ønsker vi ikke.
Så bare skriv løs - vi er mange derude, der læser det.

De bedste hilsner
Søren


Morten Kofoed-Hansen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 21.57
Af ren nysgerrighed....hvem siger, at bestemmelsesmæssige kommentarer er gammeldags/sygelige/ikke hører hjemme her? Har netop gransket et par emnerelevante, gamle tråde. Jeg kan kun uddrage, at det netop er den slags ALLE kan blive enige om, er vigtigt på netfugl (måske det eneste, der nogensinde har været bred enighed om i Forum).
Undskyld mig, hvis jeg har overset noget.

mvh MKH


Klaus Malling Olsen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 22.10
Under et foto af Rørdrum, der er livligt kommenteret for et par dage siden, kommer THH med følgende udtalelser:
"KMO søger efter ligesindede i en parallel id-foto-dokumentarserie. Problemet er netop at de, han leder efter, leder efter en Netfugl old-school".... ""vi skal alle være her" er i den grad en plus-sætning, men sandheden er, at denne syge ide munder ud i KMO´s virtuelle ensomhed".
Det er disse, i mine øjne forvrøvlede udsagn, der af modtageren - KMO - fortolkes som at feltbestemmelsesdiskussioner er gammeldags og sygelige. At kalde "vi skal alle være her" for en syg idé taler vel egentligt for sig selv, hvis jeg da ikke ganske har misforstået meningen med indlægget.


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver mandag 22. juni 2009 kl. 23.16
Nog för att jag har danskt påbrå, men den kommentar som Klaus referar till här har jag också läst och kunde inte med bestämdet tolka den som en bestämnings fientligt inlägg. Ursprunget är väl den slags kommenterande om 'fina bilder'som tar överhand här i galleriet.
Min kommentar här ovan tar inte hänsyn till den slags kommentarer utan mer till Klaus uttalande i början här ovan.
Om han har misförstått THH eller ej kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte riktigt vet vad THH menade osv.

JanJ


Nis Lundmark Jensen skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 08.27
Hej

Når debatter under et billede tager en drejning, så de ikke længere handler om selve billedet (ID, fotokommentar etc.), så husk venligst, at de med fordel kan flyttes til Forum. Når nu vi en gang i fremtiden får behov for at finde gamle debatter frem med forslag til forbedring af Netfugl, hvem husker så at søge under en Havesanger (og en Rørdrum..)?

Jeg genfremsætter min kommentar fra billede under Rørdrum forleden, da den også gælder debatten under denne Havesanger:

Bemærk venligst at kommentarer under billeder skal relatere til billederne.

Øvrig debat bør foregå i Forum, hvor der er en række kategorier til emneopdeling. Én af disse kategorier er ”Netfugl.dk”. Ovenstående interessante og relevante diskussion kan med fordel fortsættes i en tråd under denne kategori.

Mvh
Nis Lundark Jensen
Netfugl moderator


Niels Henrik Højbjerg skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 10.21
Kære Klaus.

Bare for en ordens skyld:

Jeg sætter stor pris på dine beskrivelser og forklaringer og bestemmelser og anser dem for de mest præcise og kompetente JEG har set.

Så bliv for Guds (og min) skyld ved.
Uanset hvad andre siger og mener.

vh NH


Jens Gulseth Wessberg skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 15.26

Som jeg læser THH`s indlæg under omtalte Rørdrumfoto, så vil han hverken ha´ smukke billeder eller ID-billeder på Netfugl!
Det kan man da kalde en negativ holdning af en mand som ovenikøbet sidder i SU og som - efter min mening - har et vist ansvar for at tegne DOF´s profil udadtil.
Fortsæt endelig med dine gode og lærerige kommentarer Klaus, og fortsæt endelig med at bringe alle de smukke fotos fra de mange dygtige fuglefotografer!
Mvh Jens


Søren Brinch skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 22.50
Jeg er en stor ynder af Klaus´ meget spændende billedkommentarer. De sætter en ny dagsorden for tilgangen til såvel svære som mere nemme arter, der med Klaus´ vinkling kan give helt nye synsvinkler....

Forresten også et rigtigt godt billede af en Havesanger - men det er vel helt hen i hegnet gammeldags at skrive?!?


Rasmus Strack skriver tirsdag 23. juni 2009 kl. 23.14
AHHH nej, af frygt for jantelov (jeg syntes iøvrigt at det er en top fed lov) med mere. Dette er en Havesanger mere er der ikke at sige om det, så Søren, Niels og Jens, fat dog hvad der bliver skrevet til jer og alle andre, det kan da ikk være så svært?
Hvis i har noget at sige så skriv det i forum, skriv det i en tråd.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.142 sek.
til toppen