Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Bjergrødstjert - (Phoenicurus erythrogastrus) - Güldenstädt's Redstart
Fugleart (IOC): Bjergrødstjert (Phoenicurus erythrogastrus) Güldenstädt's Redstart ssp. erythrogastrus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: hanner/males
Lokalitet: Kazbegi (Stepantsminda), Khevi, Georgien
Dato: 12. maj 2009
Billede info: Kazbegi - der nu om dage hedder Stepantsminda - i Georgiens fjerne kaukasusbjerge, rummer flere specialiteter, hvoraf toppen udgørs af denne art, "jordbærtuden" og Kaukasisk Kongehøne.
Første halvdel af maj er et godt tidspunkt at gøre området på - senere på moneden trækker sneen sig tilbage, og de dyre bjergarter forsvinder til større højder - og dét kræver bjergerfaring, gåpåmod og kondition.
Vi ledte tre dage efter hannerne af de to småfugle, som vi antog var forsvundet til større højder i det fine vejr. Det blev knoklet uden resultat på bjergskråningerne. Så sidste nat kom et lavtryk ind, først med regn, senere sne, og resultatet ses her: selve vejen umiddelbart syd for flækken Stepantsminda fungerede som fourageringssted for ca. 20 Bjergrødstjerter, mend den store røde finke endeligt kom hjem.
Medio maj er det altså sneen, der afgør om man lykked eller ej.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 30. maj 2009
Hits: Billedet har været vist 2108 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.057 sek.
til toppen