Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Indisk Skrigeørn (Aquila hastata) Indian Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult
Lokalitet: Bharatpur, Rajahstan,, Indien
Dato: 10. februar 2006
Billede info: Indisk Skrigeørn er sjælden og spredt ynglefugl i Indien. Den er først for nyligt splittet fra Lille Skrigeørn, og ret ringe illustreret i den gængse bestemmelseslitteratur.
Det er en ret lille ørn, på størrelse med Lille Skrigeørn, og med lysere dæk- end svingfjer (som Lille Skrigeørn, men ofte med mere gråbrun fremfor gulbrunt anstrøg). Denne fugl viser den ret lange, steppeørneagtige mundvig, og de store hvide håndrodspletter. Bemærk at ryg og dækfjer er ret ensartet farvede i mellembrunt (hos ældre Lille Skrigeørn er der normalt god kontrast mellem lysebrune dækfjer og mørk ryg). Desuden ser den lyse hestesko på overgumpen meget svag ud, hvor den er tydelig hos andre skrigeørne, og Steppeørn. Dette nævnes som en karakter i Rishad Naoroji´s glimrende "Birds of Prey of the Indian Subcontinent".
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 7. maj 2009
Hits: Billedet har været vist 1905 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 8. maj 2009 kl. 13.22
Udover de nævnte karakterer skal også bemærkes, at håndens form - med meget kort 7énde finger, og ret korte 4-6 inderste håndsvingfjer, ligner Lille Skrigeørns. Stor Skrigeørn har her længere 4-7énde finger, der medvirker til en mere kantet form på hånden, der tit er påfaldende når man ser arten. Lille Skrigeørn og Indisk Skrigeørn har "klippede fingernegle" og får - når hånden samles let - en let tilspidset vingeform, der ikke ses hos Stor Skrigeørn.


Flemming Salomonsen skriver mandag 2. april 2012 kl. 20.17
Dette er klart en lille ad skrigeørn....Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.116 sek.
til toppen