Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stor Skrigeørn - (Clanga clanga) - Greater Spotted Eagle
Fugleart (IOC): Stor Skrigeørn (Aquila clanga) Greater Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 3 cy ?
Lokalitet: Skagen, Danmark
Dato: 25. april 2009
Billede info: Hjælp til aldersbestemmelse er ønskeligt.
Billede opsætning: Canon 30D + 400/5.6
Fotograf: Jørgen Kabel, Danmark
Uploadet den: 25. april 2009
Hits: Billedet har været vist 3539 gange.
DK List Ranking: Set af 449 ud af totalt 1506 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Jørgen Kabel skriver søndag 26. april 2009 kl. 19.04
Vedr. aldersbestemmelse har jeg modtaget følgende kommentar fra Knud Pedersen, Skagen:

"Fældning af svingfjer og hale er normalt nøglen til en ret sikker aldersbestemmelse af aquila-ørnene, men individuelle variationer kan forekomme afhængig af bl.a. fuglenes fysiske tilstand. Dagens store skrigeørn har skiftet de inderste 2 håndsvingfjer i begge vinger og det aktive fældningscenter ligger nu ved tredje håndsvingfjer. De øvrige håndsvingfjer er slidte juvenile fjer. Venstre arm består af samme generation af slidte juvenile fjer og der er endnu ingen synlige tegn på fældning bortset fra de inderste armsvingfjer helt inde ved kroppen. I højre vinge ser det ud til at armsvingfjersfældningen er startet midt i armen og helt inde ved kroppen som i venstre side. Den viser ingen tegn på fældning i halen. Halefjerene ser ensartede ud og jeg vurderer dem som juvenile. En 2k starter normalt svingfjersfældningen i maj-juni måned, men jeg kan da godt forestille mig, at denne fugl er startet tidligere og allerede nu har skiftet de inderste håndsvingfjer. Det virker usandsynligt at det kan være en 3k som på dette tidspunkt burde have skiftet de inderste 5-7 håndsvingfjer i løbet af sommeren i fuglens andet kalenderår samt vise tydelige tegn på 2 generationer af armsvingfjer og halefjer. Disse kendsgerninger sammenholdt med fuglens meget juvenilagtige tegninger på oversidens dækfjer får mig til at vurdere fuglen som en 2k."


Klaus Malling Olsen skriver søndag 26. april 2009 kl. 19.14
Knuds analyse viser, at fuglen overvejende er i juvenil dragt, bortset fra de inderste 2 håndsvingfjer i begge vinger. Det konkluderes, at en 3k på dette tidspunkt af året burde have fældet 5-7 indre håndsvingfjer etc.
Nu har jeg ikke selv det den aktuelle fugl. imidlertid kender jeg til en 3K med næsten identisk fældning - nemlig indre håndsvingfjer og ingen armsvingfjer. Denne fugl - der bl.a. kan ses på side 13 i "Rovfugle i felten", havde en mere spraglet overside, hvor der var kontrast mellem nye dækfjer med brede hvide spidser, og gamle med smalle lyse spidser.
Mindre avanceret fældning i forhold til hvad man forventer sig, er ikke ualmindelig hos de store rovfugle. Eventuelt forekommer det oftest hos fugle, der overvintrer langt fra de normale vinterkvarterer.


Knud N. Flensted skriver lørdag 9. maj 2009 kl. 23.36
Så vidt jeg kan se, har den fældet de tre inderste håndsvingfjer på hver vinge, og man ser ret tydeligt de syv ydre slidte håndsvingfjer.
Hverken på dette foto eller på det senere fra 9. maj ser den ud til at være i aktiv fældning. Derfor mener jeg, at det må være en 3K, idet en 2K med tre fældede håndsvingfjer må formodes endnu at ville være i aktiv fældning. Derfor en 3K.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.031 sek.
til toppen