Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sølvmåge / Amerikansk Sølvmåge sp. - (Larus argentatus / Larus smithsonianus sp.) - Herring Gull / American Herring Gull sp.
Lokalitet: Færøerne
Dato: 23. marts 2009
Billede opsætning: Olympus E-3
Fotograf: Silas K.K. Olofson, Færøerne
Uploadet den: 23. marts 2009
Hits: Billedet har været vist 2037 gange.Kommentarer:

Jan Ingvaedt Jörgensen skriver mandag 23. marts 2009 kl. 23.15
Intressant måge Silas!

Bortser man från den i det närmaste helgrå ovansidan (tredje generations fjädrar)- samt ett antal täckare, har man intrycket av en första vinter (2k) trut av smithsonianus typ.
Ser man till de rundade hp-spetsarna får man intrycket av en äldre individ, dvs en andra vinter (3k)- en retaderad sådan. Emellertid kan åldersbestämningen vara inkorrekt, dvs att det kan möjligen vara en avanserad första vinter fågel, vilket skulle passa bättre med wingteckningen och i viss mån den mörka näbben osv...

Har du fler Silas?

JanJ


Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 23. marts 2009 kl. 23.37
Hej Jan

Fuglen drillede i forbindelse med aldersbestemmelsen, idet næbbet tyder på en første-vinter, men bl.a. ryggen peger på et ældre individ.

Det, der sprang mest i øjnene i felten i forhold til sølvmågerne den meget mørke hale og den chokladebrune overvinge.

Ja, jeg fik flere billeder af fuglen og oploader dem snarest.

Mvh SiO


Silas Kristian Krag Olofson skriver tirsdag 24. marts 2009 kl. 00.08
Flere billeder af fuglen kan ses her og her

Den sås førøvrigt i forbindelse med, at en stor trawler kom ind efter fiskeri vest for Irland. Der var ca. 10 hvidvingede (en mulig kumlieni, der kan ses her og hundredevis af mallemukker.

SiO


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver tirsdag 24. marts 2009 kl. 00.24
Missade det ljusa ögat på förra bilden och sammantaget med övriga nämnda karaktärer pekar det entydight på en 3k fägel. Ett gott smithsonianus intryck på denna får man nog säga (kanske med en viss reservation för en udda argentatus/argenteus med betoning på argenteus (ljus gråton). Den relativt jämnfärgade nacken och större täckare (yttre delen), stjärt teckningen (även sällsynt hos vissa argentatus/argenteus), samt den goda bandningen på övre och undre stjärttäckare är goda indikationer för smithsonianus. Kontrasten mörka undre vingtäckare och ljusa relativt omärkta 'armhålor' förstärker smithsonianus intrycket, det sistnämnda ses även hos vissa argentatus/argenteus! En viss oro för de ljusfläckade mittre stjärtfjäder baserna kan kanske tyckas överdrivet.

Flot Silas!

JanJ


Silas Kristian Krag Olofson skriver tirsdag 24. marts 2009 kl. 00.44
Mange tak for kommentarer.

Jeg har i hvert fald ikke set sådanne ensfarvede halefjer på en argenteus heroppe før. Ganske vidst ser vi heroppe mange mørke argenteuser, men de er der sjældent ovre i en lys chokoladefarve som vingerne og bugen på denne på denne fugl har.

Men når det så er sagt, så er et utrolig svært kompleks at have med at gøre, og jo ældre fuglene bliver jo sværere bliver bestemmelsen.

Mvh

SiO


Silas Kristian Krag Olofson skriver onsdag 27. januar 2010 kl. 12.51
SU er af den opfattelse, at udvalget med den nuværende viden kun kan godkende helt typiske individer. Fuglen er klart en Smithsonianus-look-alike, men næbbet er ikke typisk. En nordatlantisk sølvmåge kan ikke udelukkes. Med mere viden i fremtiden er det ikke utænkeligt, at fuglen med sikkerhed kan bestemmes, men det må tiden vise.

SiONye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.078 sek.
til toppen