Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Kæmpespætmejse (Sitta magna) Giant Nuthatch ssp. magna - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Den Ya Kat, Doi Chiang Dao, Chiang Mai, Thailand
Dato: 11. februar 2009
Billede info: En af Thilands mest eftertragtede arter er kæmpespætmejsen her. Den nævnes fra flere lokaliteter i Nordthailand, men ved flere af disse er den blevet meget svær i forbindelse med intensiv skovning. Kæmpespætmejsen kræver store,gamle fyrretræer med furet bark - gerne i klynger på bakketoppe.
Nævnte lokalitet ligger nær Chiang Dao, og -som man kan læse på hjemmesiden www.thaibirding.com - skal man have tilladelse til at køre ad vejen til Den Ya Kat. En kørsel, der bedst foretages i bil med høj bund, alternativt en 4WD. Under ét af besøgene her lykkedes det at finde 5 fugle, heraf et par i passende biotop 800 meter før checkpointet. Stedet rummer også en bestand af Mrs. Humes Pheasant.
Lokaliteten kan snildt regnes som Thailands bedste for arten, da den trods flere forsøg (også af andre) ikke sås ved Doi Ang Krang, der tidligere har været en sikker lokalitet. Det samme gælder i øvrigt fasanen.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 19. marts 2009
Hits: Billedet har været vist 1915 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen