Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Titel / info: DOF-tur til Småland, juni 1951
Lokalitet: Kävsjö Mose, Sverige
Dato: 3. juni 1951
Billede info: Et foto fra min bedstefars arkiver.

Deltagere fra DOF-tur omkring tranerede i Kävsjö Mose. Turleder Baron Knut von Essen. Et glimrende referat af turen findes i DOFT 46 (1952).
Fotograf: Helge Sørensen, Danmark
www.birdphotos.dk
Del af temaet: Historiske fotos - turfoto etc.
Uploadet den: 22. januar 2009
Hits: Billedet har været vist 4459 gange.Kommentarer:

Eigil Ødegaard skriver torsdag 22. januar 2009 kl. 10.47
uha uha uha , det er da vist et redefoto :-)), mon det går godt?


Anders Espenhain Sørensen skriver torsdag 22. januar 2009 kl. 16.45
Det er i øvrigt for sjældent at turlederen nu til dags er Baron...


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 22. januar 2009 kl. 16.59
Ja, tiderne er unægteligt skiftet. Resten af samlingen tilhørte formentligt også samfundets top - DOF var dengang ikke en folkelig forening. Blandt andes ses en Bent Mejlding-agtig mand lidt til venstre for midten - med bar overkrop og kæk skråfrisure. Her må der være tale om den herostratisk berømte højesteretssagfører Oscar Bondo Svane, der havde en uvane at afbryde ekskursioner for at fremvise kirker..... Dette skete således på en december-ørnetur i 1968, som jeg aldrig glemmer, da vi busen, under ledelse af C.A.Blume og dominans af Bondage Swane, skippede et besøg ved en overnatningsplads for Havørne for at besøge Dalby Kirke og høre på en højstemt gennemgang ala Paul Reumert omkring krypten og Harald Hein og andet i forhold til fuglene komplet irrelevant. Ikke lige dét der var betalt for.
Episoden medvirkede voldsomt til en sidenhen ateistisk, kirkefjendtlig livsopfattelse hvor enhver given lejlighed er blevet benyttet til at se så mange Havørne som muligt. Kirker er fortsat kun besøgt i forbindelse med familiebisættelser. Og Dalby Kirke får fortsat fingeren, når den passeres under turene efter de mange ørne.


Mikkel Høegh Post skriver fredag 23. januar 2009 kl. 09.18
Jeg har til min store forundring netop erfaret, at der er tale om ikke mindre end to stk. fruentimmer, hhv. nummer fem og seks fra venstre! Dog er nummer seks tilsyneladende iklædt kamera istedet kikkert.
Herligt at dette køn var repræsenteret blandt ornitologer så tidligt - endda som fotografer. Det er ikke helt til at gennemskue hvad fruentimmer nr. to prøver at gestikulere med højre arm, men der er fart på.


Søren Brinch skriver fredag 23. januar 2009 kl. 09.57
Jeg skal være den sidste i dette forum til bare at antyde, hvad kvinden med hånden i bevægelse, gør ved mand nummer 3 fra venstre....

Det sjove ved datidens billeder er, at det er ren opstilling for fotografen; i dag er det mere mennesker i action. Men bortset fra at vi her har et redebillede, som jeg ikke troede tålte publicering på dette site, så er det en god dokumentation på datidens dresscode....


Helge Sørensen skriver fredag 23. januar 2009 kl. 10.32
Arh, så meget et redebillede er det vel ikke!

I referatet i DOFT 46 står der: "Kävsjö mosse med 2-3 par ynglende Traner, Tinksmede, Krikænder, Viber, Dobbeltbekkasiner og meget andet var en oplevelse. Desværre havde Tranerne klækket, men alene det tomme tranebo med ægskallerne ude i mosen var interessant". Referatet er iøvrigt skrevet af Chr. Krüger.


Morten Heegaard skriver fredag 23. januar 2009 kl. 20.12
"Desværre havde tranerne klækket ....."! Mon ikke vi har en potentiel ægsamler her?

Til Søren: Med mindre der er faldet nogen indlæg bort fra min PC, så er du altså den FØRSTE som antyder havde kvinden på billedet gør ved en af herrerne!! Men det bliver måske samtidigt også den sidste??

Go' obs fra Feehaar


Ole Aaquist Johansen skriver fredag 23. januar 2009 kl. 21.06
OK! Har netop postet et indlæg under billeder fra 1984. Nu går det i al sin rædsel op for mig, at ikke al nostalgi er lige ønskværdig ;-)

Man kan da grue lidt for, hvad der kan afsløres. Jeg husker nu ikke nogle pinligheder - men hukommelsen er jo ikke altid........................

mvh Ole Aaquist


Lars Borremark skriver lørdag 24. januar 2009 kl. 14.07
Det er da helt fint med lidt retro, men man skal nu ikke blive ved med at se tilbage, for så kan man jo bare risikere at ramle ind i en lygtpæl :-)

Det vigtigste mht. fortidens synder er vel, at vi lærer af dem, så historien ikke gentager sig.

Sket er sket, og det kan vi ikke lave om på, så lad os da bare tage et tilbageblik med ro i sjælen.

MVH - Lars


Jens Søgaard Hansen skriver lørdag 24. januar 2009 kl. 15.55
På mange måder et interessant billede som ganske godt illustrerer den konstante udvikling, der naturligvis også foregår blandt folk der kigger på fugle. Tiden var en anden og i det lys bør dette billede naturligvis ses. Mon ikke de ville undre sig lige så meget over nutidens twitch efter en lille fugl på afveje, vi i øvrigt har set på yngleplads kort tid forinden?

Og så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om billedets berettigelse i Netfugl galleriet - redebillede eller ej!

/JensNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen