Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Tårnfalk - (Falco tinnunculus) - Common Kestrel
Fugleart (IOC): Tårnfalk (Falco tinnunculus) Common Kestrel ssp. tinnunculus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: han
Lokalitet: Vejlerne, Danmark
Dato: ? ? 2004
Billede info: Først og fremmest er det dejligt at høre alle de positive tilkendegivelser vedrørende den fortsatte eksistens af Netfugl. Gang på gang er galleriet blevet fremhævet som noget af det mest værdsatte af Netfugls aktiver, hvilket jeg kun kan erklære mig enig i. Der er flere årsager til galleriets store værdi, følgende er hvad jeg betragter som de vigtigste:

- Langt de fleste danske og VP-arter er repræsenteret med mange fotos, hvilket giver rig mulighed for at granske fjerdetaljer, alderskendetegn, feltkendetegn generelt og variation inden for en given art i ro og mag derhjemme bag skærmen og blive klogere på denne måde.

- Ved at følge med i diverse feltbestemmelsesrelaterede kommentarer kan man blive klogere på eventuelle kendetegn og dragtvariationer, som man ikke tidligere var klar over.

- Man kan i høj grad kan stole på, at bestemmelsen af en given art på et billede er korrekt. Dette skyldes først og fremmest, at galleriet er åbent for kommentarer fra brugerne, hvorved eventuelle fejlbestemmelser oftest bliver korrigeret af årvågne brugere.

Når ovenstående er sagt, så kan det undre mig, at der ikke ikke har været større aktivet blandt netfugls brugere i henhold til at skrive feltbestemmelseskommentarer til billederne på netfugls galleri. Således er der blot 44 personer, der i hele netfugls levetid (>10 år) har skrevet over end 50 kommentarer vedrørende feltbestemmelse. Generelt bæres en meget stor del af byrden af meget få personer, hvoraf jeg især vil rose Klaus Malling Olsens, Peter Sunesens og Jan Jörgensens store engagement.

Netfugls galleri er altså noget alle sætter pris på, men nøgternt set, så har langt de fleste altså i mine øjne kun villet nyde, mens kun få har villet yde.

Disse ”nydere” tæller både personer, der kun meget sjældent har bidraget med noget feltbestemmelsesmæssigt på trods af åbenlyse evner, samt et efterhånden ikke så lille antal dygtige birdere, der tidligere har kommenteret ret flittigt, men sidenhen er blevet trætte af eller ligefrem sure på netfugl (det gik der vist mode i på et tidspunkt, fornemmer jeg) og følgelig ikke længere blander sig i feltbestemmelsesdebatterne i galleriet. Nogle af disse er ligefrem blevet så trætte af/sure på Netfugl, at de har startet deres egen site/forening i stedet for at prøve at forbedre/være mere aktive på et allerede fungerende site, som jeg antager, at de til stadighed drager nytte af.

På trods af denne opsang - godt nytår, RSN
Fotograf: Jens Kristian Kjærgård, Danmark
http://www.visfoto.dk/
Uploadet den: 30. marts 2004
Hits: Billedet har været vist 2360 gange.
DK List Ranking: Set af 1259 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.057 sek.
til toppen