Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Isabellatornskade - (Lanius isabellinus) - Isabelline Shrike
Fugleart (IOC): Isabellatornskade (Lanius isabellinus) Isabelline Shrike ssp. isabellinus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Isabellatornskader lægger meget små æg
Lokalitet: Hållö, Bohuslän, Sverige
Dato: 2. november 2008
Billede info: Isabellatornskaden på Hållö i Bohuslän, Sverige er særdeles turistvenlig og lader sig komme på ganske tæt hold. Øen nåes fra byen Smögen; "Hållöfärjan" går officielt et par gange om dagen, men sejlads for ca. 100 kr. pr. persona kan aftales med Stig, tlf: +46706913633.
Billede opsætning: Canon EOS20D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 2. november 2008
Hits: Billedet har været vist 2488 gange.
DK List Ranking: Set af 1 ud af totalt 1447 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 3. november 2008 kl. 16.24
Fuglen er bedømt som værende af formen isabellinus, der yngler i Centralasiens ørkenområder og tilbringer vinteren (efter planen) i NØ Afrika og Arabien. Formentligt den hyppigste form for Isabellatornskade i Europa.
Der findes flere former for Isabellatornskader. Ungfuglene er ret ens, men de ældre fugle er forskellige. Den mest kontrastrige er phoenicoroides fra "højlandet" i C Asien. Her er oversiden gråbrun, issen rusttonet og undersiden hvidlig. Denne form har den typiske brede hvide vingeplet, der er illustreret i f.eks. Fugle i Felten.
I ørkenområderne findes den meget lyse form arenarius, der er nærmens ensartet "ørkenfarvet" og næsten mangler hvid vingeplet. Mærk maske er her bruntoner og svag. Fotos af denne form findes i Galleriet (Indien jan-feb 2006). De fleste af disse meget lyse fugle synes at overvintrer på den nordvestlige del af det indiske subkontinent.
Isabellinus - den aktuelle form -ligner en blanding mellem de to former, men findes generelt længere mod øst end disse. Selvom fuglen gør et ret ensartet sandgråt indtryk på afstand ser man indslag af kanelbrunt, ligesom bugen er noget lysere end brystet. Masken bag øjet er sort, og den hvide vingeplet er stor (flimrer typisk i flugten.

Den svenske fugl fouragerede i høj grad lavt på jorden, hvor den undertiden hoppede omkring (en ret typisk adfærd hos de ørkenlevende tornskader)i søgen efter smådyr. Fuglen tog ved gentagne tilfælde ørentviste.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.070 sek.
til toppen