Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lille Sejler - (Apus affinis) - Little Swift
Fugleart (IOC): Lille Sejler (Apus affinis) Little Swift ssp. galilejensis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Halfeti, Sanliurfa, Tyrkiet
Dato: 25. maj 2007
Billede info: Et foto fra Tyrkiet - lidt grovkornet fra middagsheden ved Eufrat. I anledning af udgivelsen af den helt nye "The Birds of Turkey" - en prægtig og grundig bog om fuglene i det måske mest afvekslende og fremmedartede af WP´s gængse fuglerejsemål.
Med oplysninger helt frem til foråret er der tale om en ajourført afhandling, hvor de enkelte arters taknonomi og optræden skildres til den mindste detalje.
Detaljen og mangfoldigheden gør tidvis læsningen af de taksonomiske afsnit til svær kost - mange uløste spørgsmål og mange forskellige indfaldsvinkler - samt en overvældende miks af flere former i grænseområderne mod hinanden. Status, udbredelse og udbredelseskort er langt lettere at forstå for den almindeligt interesserede, og rummer en hidtil uset guldgrube af informationer for den besøgende. Meget detaljeret beskrives yngleforholdene - hvis de er kendt. For flere steder betones næsten ydmygt, at der statig er meget ukendt om det store, gæstfrie asiatiske lands fuglefauna. At gæstfriheden ikke omfatter landets geografiske forhold betones dog: betingelserne kan være barske: enorme stepper og sumpe, sommerens brændende hede, rørskove, der troner 3-4 meter over dybe, igle-inficerede søer, Sortehavskysten stejle skråninger med deres endeløse skove og de klippefyldte skråninger i Taurus, snedækkede helt til juni - som det malende omtales i en sekvens, der også antyder at meget lidt vides om Kaspisk Kongehøne - "but this is a job for the young and very fit!". Bolden er givet videre til næste generation - og gerne alle os, der for én gang er ramt af Tyrkiet i hjerterne på en måde, der meget rammende i bogens indledning redegør for ideen til bogen. Her er Guy Kirwan på banen med følgende bemærkning, der koncentrerer en generations søgen efter meningen med livet i dets fedeste version:
"Tanken om bogens tilblivelse kom efter yderligere et par år, hvor jeg allerede havde besluttet mig for at tilbringe flere måneder i Tyrkiet i et succesfuldt forsøg på at undgå fast arbejde....". Stik den, Hjort Frederiksen og hele konvensionen.
Yess - tænkte referanten oplivet og brugte siden det meste af natten på at finde nye detaljer i et værk, der bør vække til nye forsøg i det WP-land, der hidtil har givet nogle af de største oplevelser. Angivelser af lokaliteter, feltbestemmelse m.m. må man læse sig til andetsteds. Interesserede må gerne henvende sig til undertegnede personligt.
KMO
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 28. oktober 2008
Hits: Billedet har været vist 2511 gange.
DK List Ranking: Set af 25 ud af totalt 1489 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen